"Borgen på Løren skal bli et eget, lite sosialt samfunn, hvor innbyggere i alle aldre kan gi hverandre selskap, vennskap og glede."

Borgen på Løren – et eldorado for barnefamilier

Siden midten av 90-tallet har småbarnsfamilier flyttet ut av byen. Med boligprosjektet Borgen på Løren, vil Skanska Eiendomsutvikling snu trenden. Det finnes nemlig et drømmested for barnefamilier midt i Oslo også – på Løren.

Disse fasilitetene får du tilgang til:

- Innendørs lekerom med sofagruppe og kaffemaskin til foreldrene.

- Romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene.

- Parsellhage.

- En stor felles park, som grenser til Borgen.

- Innendørs takstue og solrik takterrasse.

- Parkering under tak, for alt som går på hjul.

- Eget skap for hjelm og sykkelutstyr.

- Avkjølt pick-up-point for dagligvarer du bestiller på nett.

En av grunnene småbarnsforeldre ofte oppgir på spørsmålet om hvorfor de flyttet, er at det er enklere å bli kjent med naboene når man bor litt utenfor byen.

– Vår visjon er å tilrettelegge for at barnefamilier får et godt naboskap, også når man bor midt i Oslo. Med felles møteplasser, blir det enklere for barna å få lekekamerater og for familiene å planlegge for eksempel følgegrupper til skolen, sier Gro Elisabeth Skahjem, som er markedsansvarlig for prosjektet.

Les mer om Borgen på Løren her.

"Når været ute gjør det best å være inne, kan barna trekke inn i sitt helt eget fullverdige lekerom. Komplett med ballbinge, lekeapparater, klatrevegg og sklie. På lekerommet blir det også plass til de voksne, sofagruppe og kaffemaskin vil gjøre det behagelig å ta en pust i bakken og samtidig holde et lite øye med minstemann"

Alt en barnefamilie trenger

Et romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene, barnehage på området og et innendørs lekerom er blant grepene Skanska Eiendomsutvikling tar for å gjøre Borgen på Løren til et sosialt boligområde for barnefamilier.

– Det har vært viktig for oss å tilrettelegge for lek. Forhåpentligvis samler barna seg i lekerommet etter barnehagen og i helgene. Her kommer det også sofagruppe og kaffemaskin til foreldrene. Lekeområdet ute er inngjerdet, slik at barna kan leke fritt, mens foreldrene for eksempel griller eller tar seg en kaffe, forteller Skahjem.

For de litt større barna skal det etableres en stor, offentlig park i umiddelbar nærhet, med blant annet en skatebowl.

Selv om barna gjerne spiller hovedrollen i hverdagen, har Skanska sørget for at også foreldrene skal få pusterom i hverdagen.

– Taket er de voksnes sone. Vi lager en innvendig takstue, som kan brukes til å jobbe fra, drikke vin eller te med venner eller bare trekke seg tilbake og lese en bok, når du trenger litt egentid. Utvendig blir det flotte takterrasser.

"Voksensone med egen takstue du får glede av hele året. Hjemmekontor, en god bok i eget selskap eller en kopp kaffe i selskap med andre. Fra takstuen går du ut til takterrassen, møblert med integrerte solsenger, sittegrupper, møbler og plantekasse ."

BREEAM

- BREEAM er Europas ledende miljøsertifisering for bygninger.

- BREEAM-NOR er den norske tilpasningen og bransjens eget verktøy for å måle hvor miljøvennlig bygget er.

- Et BREEAM-NOR-sertifikat utstedes i fem nivåer: pass, good, very good, excellent og outstanding. Sertifiseringen er basert på miljøprestasjon i ni kategorier: ledelse, energi, helse- og innemiljø, vann, transport, avfall, materialer, økologi og arealbruk samt forurensning.

Se alle BREEAM-tiltakene til Borgen her.

Miljø i fokus

Et annet stort pluss ved å bli boende i byen, er at man slipper lang pendlevei og er mindre avhengig av bil. Det sparer miljøet. I tillegg skal Borgen-prosjektet, i likhet med alle andre nye Skanska-boligprosjekter, BREEAM-sertifiseres. Det innebærer at det er tatt valg som gjør boligene sunne, velfungerende og energieffektive.

Over 750 sykkelparkeringer, ladeplasser til elsykler og eget skap for hjelm og sykkelutstyr gjør det enkelt for beboerne å ta miljøvennlige valg. I tillegg vil alle parkeringsplassene leveres med ladesøyle for elbil.

Forbruk av vann, drivstoff og energi overvåkes gjennom hele byggeperioden. Når Borgen er ferdig utviklet, gis stafettpinnen videre til beboerne. Da er det også lagt til rette for flere kildesorteringsbeholdere – slik at hverdagen som småbarnsfamilie blir enklest mulig.

Kilde: https://byggalliansen.no/sertifisering/breeam/

Powered by Labrador CMS