GIR RASKERE UTBYGGING: NBBL Fulltegningsforsikring bidrar til at boligutbyggerne kommer raskere i gang med nye prosjekter.
GIR RASKERE UTBYGGING: NBBL Fulltegningsforsikring bidrar til at boligutbyggerne kommer raskere i gang med nye prosjekter.

Perfekt storm for NBBL Fulltegningsforsikring

NBBL Fulltegningsforsikring har lagt bak seg det beste året i selskapets historie.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet, som er eid av NBB, tilbyr forsikring til eiendomsutviklernes boligprosjekter og tar dermed av en del av markedsrisikoen i nye boligprosjekter. Forsikringen gjør at utbyggerne kan komme i gang på 30 prosent forhåndssalg, da forsikringen garanterer for resten av salget. Selskapets søsterselskap kan også kjøpe noen boliger og dermed kan utbygger komme enda raskere i gang.

Et usikkert boligmarked har gitt sterk vekst for NBBL Fulltegningsforsikring. I 2022 økte selskapet opptjente bruttopremier med 35 prosent til 69,4 millioner kroner. I tillegg hadde NBBL Fulltegningsforsikring 27 millioner kroner i inntekter fra investeringer. Dermed endte resultat før skatt på 64,9 millioner kroner og resultatet etter skatt på 50,9 millioner.

– Vi har lagt bak oss det beste året i historien i fjor Vi opplever at det var veldig pågang fra kunder for nye prosjekter og har landet nye kunder som Oxer Eiendom, Nordr og Bonum, sier adm. direktør Arne Vinorum til Estate Nyheter.

Arne Vinorum, NBBL Fulltegningsforsikring.
Arne Vinorum, NBBL Fulltegningsforsikring.

OBOS er den største kunden til NBBL Fulltegningsforsikring og Profier er også blant de største kundene.

– Vi forsikret 1.300 boliger i fjor. Det er veldig stor pågang nå. Det er utfordrende tider for veldig mange utviklere nå, men vi er involvert i det som blir lansert. Det kommer også flere nye boligkjøpsmodeller nå, sier Vinorum.

Samtidig som det er usikkerhet i markedet, er aktørene fortsatt positive til markedet på lang sikt.

– Da blir det litt tabloid sagt en perfekt storm for oss. Vi ser at de nye prosjektene som kommer nå, har en vesentlig høyere priser enn de som ble lansert for ett år siden. Nyboligprisere reiser litt fra bruktprisene. VI ser også at spekulantene absolutt er tilbake. Det er alt fra småinvestorer som kjøper en eller to leiligheter til profesjonelle som tar en oppgang eller to i noen blokker. Samtidig er det en kjempeutfordring at det bygges for lite, særlig i Oslo. I fjor var det flere igangsatte leiligheter i Lørenskog enn i Oslo, og det er et sykdsomstegn.

Powered by Labrador CMS