STORKJØP: - Sandvika er et strategisk viktig område, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig om selskapets siste kjøp i Sandvika i Bærum, som gjøres sammen med Bolig Norge.

Kjøper Sandvika-tomt regulert for 600 boliger

Fredensborg Bolig og Bolig Norge kjøper tomt på 63 mål på Hamang, sentralt i Sandvika.

Publisert Sist oppdatert

Tomten har gode sol- og utsiktsforhold, ligger 1,5 kilometer fra Sandvika stasjon og er den sørligste delen av Franzefoss By-utviklingen.

- Et fantastisk utgangspunkt

– Nærheten til kommunikasjonspunkter, sjø og marka gir et fantastisk utgangspunkt for å skape attraktive og bærekraftige bomiljøer. Sandvika er et strategisk viktig område for vekst og utvikling og vi ser frem til å videreføre den gode dialogen med kommunen også i dette prosjektet, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Totalt har selskapet rundt 1500 boliger under utvikling i Bærum kommune, og forventer byggestart for Hamang-området i løpet av 2026.

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet i mål med denne avtalen. Nå skal vi sammen med Fredensborg Bolig finne gode og langsiktige løsninger for å transformere et tidligere industriområde til et grønt og velfungerende nabolag, sier Pål Morten Oxaal, administrerende direktør i Bolig Norge.

Bolig Norge er et datterselskap av børsnoterte Fastighets AB Balder. Balder er et av Nordens største eiendomsselskaper, med eiendomsverdier på over 200 milliarder kroner spredt utover ulike eiendomskategorier.

Boliger, næring, butikk og barnehage

I tillegg til 600 boliger, skal Hamang-prosjektet også inneholde arealer for næring, dagligvarebutikk og barnehage.

Selger er Statnett, og i avtalen forplikter selskapet seg til å fjerne eksisterende anlegg, samt grave ned kabler til energiforsyning.

60 Grader Næringsmegling var megler på transaksjonen.

Scandinavian Property Group (SPG) og Bakke Leiligheter eier den andre delen av Franzefoss, som de kjøpte allerede i 2018. Statnett har hatt virksomhet på den sydlige delen og har altså eid den frem til Fredensborg Bolig og Bolig Norge nå overtar.

Powered by Labrador CMS