Bolig:

VED SANDVIKA: På Franzefoss skal det bygges mellom 1300 og 1500 boliger. Slik er skissene av prosjektet, som har fått navnet Kalkbyen. Ill.: SPG
VED SANDVIKA: På Franzefoss skal det bygges mellom 1300 og 1500 boliger. Slik er skissene av prosjektet, som har fått navnet Kalkbyen. Ill.: SPG

Politisk støtte for Kalkbyen i Bærum – kan gi opp mot 1500 nye boliger

Etter 20 år med planlegging er det klart for en ny bydel i Bærum. Franzefoss, som i dag er pukk og stein, gjøres nå om til et område med tusen hjem i alle prisklasser og størrelser.

Publisert

- Prosessen har vært grundig og omfattende, men vi er både stolte og glade over å ha kommet til enighet med Bærum kommune, sier Managing Partner Knut Holte i eiendomsutvikleren Scandinavian Property Group (SPG), som legger vekt på at den nye bydelen vil løse mange utfordringer for kommunen.

- Bærum er et pressområde og befolkningsprognosen viser at kommunen vil ha befolkningsvekst i nesten samtlige aldersgrupper frem til 2040. Uten langsiktig planlegging er det faktisk risiko for boligmangel i kommunen – særlig i prisklasser som folk flest har råd til.

Kortreist og grønt

Det har vært planlagt å bygge boliger i det gamle kalkbruddet i over 20 år, men skikkelig fart i arbeidet ble det da SPG og Bakke Leiligheter kjøpte seg inn i Franzefossbyen i april 2018. Siden er det vært jobbet tett med kommuneadministrasjonen for å utvikle best mulige løsninger. Til slutt kunne SPG, Bakke Leiligheter og kommunens administrasjon legge frem et felles forslag.

I går fikk forslaget også politisk støtte av et solid flertall.

- Nå skal vi bygge en helt ny, moderne bydel. Her skal det være mulig å leve grønne, bærekraftige, kortreiste hverdagsliv med gang- og sykkelavstand til nærbutikken, hjørnecafeen, skolen, fritidsområder og kollektivtransport. Det vil være enkelt å sykle fra Kalkbyen langs Sandvikselva helt inn til Sandvika sentrum sier Kim Alexander Larsen og Line Fielding på vegne av prosjektteamet i SPG/Bakke.

1300-1500 boliger

På Franzefoss skal det bygges leiligheter og rekkehus i alle prisklasser. De aller fleste vestvendt.

- Vårt mål er å bygge boliger for alle. Her skal det bli godt å leve uansett om man er ni måneder eller 90 år. Det er lagt til rette for både rekkehus og leiligheter som gir ett stort mangfold av beboere. Vår erfaring er at nabolag blir best man har naboer med ulik bakgrunn og ulik alder, sier Larsen og Fielding, som legger til:

- Vi skal også sette opp en ny flerbrukshall, ny 7`er fotballbane og bygge en ny barnehage. Det har tatt tid, men resultatet er blitt et av de mest spennende byutviklingsprosjektene i Bærum på mange år. Kalkbyen vil være med å dempe byggepresset på Fornebu, Bekkestua og Høvik. Den nye bydelen vil derfor redusere kommunens voksesmerter samtidig som den skaper boliger i alle prisklasser og størrelser.

- Her skal det bli godt å leve for alle som ønsker å bo i Bærum. Jeg gleder meg til vi setter spaden i jorda, sier Holte.

Powered by Labrador CMS