GEVINST: Dette kontorbygget har gitt selgerne god avkastning.
GEVINST: Dette kontorbygget har gitt selgerne god avkastning.

Bladde opp over 400 mill for kontorbygg

Rosenbergveien 15 med Akershus universitetssykehus som leietaker er solgt fra et Arctic-syndikat til et syndikat satt opp av Carnegie.

Publisert

Eiendommen ligger som nærmeste nabo til Grorud senter og T-banestasjonen ved samme navn, nordøst i Oslo. Bygget er ca 10.000 kvadratmeter stort inkludert parkering og har en estimert leieinntekt i 2021 på ca 19,5 millioner kroner ifølge en pressemelding.

Kontorbygget er fullt utleid til hovedsakelig offentlige leietakere med WAULT 10 år (gjennomsnittlig gjenværende leietid vektet for leieinntekter) og har i tillegg et uutnyttet utviklingspotensial på ca 5000 kvadratmeter.

Fra 250 mill til 402 mill

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen var 402 millioner. Arctic-syndikatet betalte 325 millioner kroner for eiendommen da de kjøpte av Pareto i 2016. De på sin side kjøpte den for 250 millioner kroner i 2011.

- Vi er godt fornøyde med kjøpet av en solid eiendom som har både trygg cash-flow og spennende utviklingspotensial i fremtiden, sier Fredrik Bø i Carnegie Project Finance.

Cushman & Wakefield Realkapital var salgsmegler i transaksjonen, Advokatfirmaet Schjødt var selgers juridiske rådgiver og Advokatfirmaet Wikborg & Rein var kjøpers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS