INNSPILL: James Stove Lorentzen ber byrådet vise smidighet i småhusplanen.
INNSPILL: James Stove Lorentzen ber byrådet vise smidighet i småhusplanen.

Ber om mer smidighet i eplehagesaken

Høyre-politikeren vil at byrådet tar til fornuften å slippe gjennom søkere.

Publisert

Plan- og bygningsetaten i Oslo innførte som kjent et midlertidig forbud mot tiltak (MFT) den 6. april i anledning revidering av småhusplanen. Dette stoppet mange som ville bygge ut eplehager, både proffe aktører og private.

James Stove Lorentzen som sitter i bystyret for Høyre skriver i en epost til Estate Nyheter at den svært inngripende for 30.000 eiendommer.

- Det er helt sikkert vært lekkasjer om MFT i forkant, som gjør at enkelte har fått tips og sendt søknader i tide. Det er urettferdig, presiserer han.

Lorentzen peker deretter på at målet med MFT er å unngå et rush av utbygginger før bystyret har vedtatt ny småhusplan, utbygginger som ville undergrave hensikten med revideringen.

- Konsekvensen av den overraskende innføringen er at mange som har jobbet i månedsvis og brukt mye penger på arkitekter og rådgivere som kanskje hadde bare uker igjen med arbeid, men fått beskjed om å endre på sine planer, plutselig står maktesløse. Mest sannsynlig har de kastet bort både tid og penger, og fått kraftig reduksjon i tomtens verdi, påpeker han.

Ber om smidighet

Høyre-politikeren synes behandlingen er for streng.

- Mange vanlige folk har ønsket å bygge i hagen til familie, bygge på, endre og så videre. Noen hadde vært i kontakt med PBE. Nå er det full stopp, understreker han.

Nå er saken sendt over til byråden med anbefaling om å ikke endre på noe, unntatt at 7. april regnes med.

- Vi ønsker fortsatt at byrådet tar til fornuften og foreslår en smidigere og mer rettferdig overgang til MFT. Høyre kan tenke seg at MFT suspenederes 14-30 dager fra Byutviklingsutvalget bestemmer seg til MFT blir gjeninnført. Det vil gi mange som har kommet langt i sine prosesser muligheten til å sende søknader, men ikke gi noen mulighet til å sende inn nye store prosjekter, understreker han.

På vegne av partiet sitt ønsker James Stove Lorentzen at byrådet må gå nøye igjennom klagene og finne en måte å slippe igjennom søkere som allerede har vært i dokumentert kontakt med PBE.

- Vi har ikke konkrete forslag til kriterier og grenseoppganger, men vi ber om større fleksibilitet enn det PBE viser, poengterer han.

Powered by Labrador CMS