Aktuelt:

BADEVAKT: Tårnet skal sørge for at badevaktene får god oversikt over alle områder der det bades på Sørenga.

Beboere på Sørenga frykter dette vakttårnet

Et sameie på Sørenga har klaget på det godkjente vakttårnet fordi det kan bli et attraktivt oppholdssted på kveldstid.

Publisert

I mars fikk Bymiljøetaten i Oslo rammetillatelse til å oppføre et vakttårn på Sørenga sjøbad. Tårnet skal oppføres på et podie, slik at badevaktene får god oversikt over alle områder der det bades. Tårnet er planlagt utført med samme materialitet og konstruksjonsprinsipp som stupetårnet og dusjveggene på sjøbadet.

Etter at tillatelsen ble gitt, mottok Plan- og bygningsetaten (PBE) en klage på tårnets høyde, plassering og bruk. Denne klagen ble senere sendt over til Fylkesmannen, og er ennå ikke avgjort.

I juni søkte LPO Arkitekter om endring av tillatelsen, der tårnets høyde skal reduseres med 50 cm.

Nå har imidlertid sameiet for Sørenga Byggetrinn 5 sendt et brev til Fylkesmannen, der de støtter den opprinnelige klagen.

I brevet viser sameiet til medieoppslag om «gjengaktivitet, narkotikahandel/misbruk, urinering og generelt mye bråk i sommer på Sørenga».

– Å opprette et høyt tårn med tak vil kunne øke dette problemet, da tårnet enkelt vil kunne benyttes av privatpersoner (selv om tårnet skulle ha en enkel låsemekanisme, vil man svært enkelt kunne klatre opp), skriver sameiet til Fylkesmannen.

Sameiet har forståelse for at oppføring av et tårn kanskje kan gi en mer komfortabel jobbhverdag for badevakter med tak for å skjerme for regn og tilgang på lagringsplass. Men de mener dette bør veies opp mot at området vesentlig vil endre utforming, fra dagens flate, nøytrale utforming av bryggen.

– Det planlagte tårnet vil bli dobbelt så høyt som dagens stupetårn som per i dag er bryggens høyeste punkt. Tårnet vil gi skygge og hindre utsikt. Vi påpeker spesielt at dette kan være i strid med paragraf 7 i reguleringsplanen for Sørengutstikkeren: «Konstruksjoner, anlegg, flytende konstruksjoner i sjø og vegetasjon skal ha en utforming og høyde som ikke hindrer utsyn over sjøen.

– Oppholdsrom/lagringsplass løses bedre på andre måter (f.eks. leie av ledige lokaler, samarbeid med Turistforeningen i deres lokaler, inkorporering i potensielt nytt servicesenter som er på planleggingsstadiet på Sørenga Sjøbad), heter det i brevet.


Powered by Labrador CMS