STOR PORTEFØLJE: Porteføljen består av moderne lagerlokaler i Sverige, Norge, Danmark og Finland.
STOR PORTEFØLJE: Porteføljen består av moderne lagerlokaler i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

AXA kjøper logistikkportefølje på 515.000 kvm fra NREP

Over halvparten av verdiene i porteføljen er i Sverige, men 19 prosent er i det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Porteføljen består av 20 moderne logistikkeiendommer med et samlet areal på 515.000 kvadratmeter. Majoriteten av verdiene i transaksjonen (57 prosent) er i Sverige, mens 19 prosent er i Norge, 13 prosent er i Danmark og 11 prosent er i Finland.

– Dette er en sjelden mulighet til å kjøpe en stor portefølje med høykvalitets eiendommer i ett av Europas raskt voksende logistikkmarkeder, som vi har stadig større tro på. Med sin leietakermiks og fleksible eiendommer, gir det oss en attraktiv blanding av leieinntekter og langsiktig verdiutvikling. Den nordiske logistikksektoren er nå den tredje største i Europa, med nytt lagertilbud som ikke klarer å holde tritt med etterspørselen som følge av veksten i e-handelen, sier John O'Driscoll, Global CIO, Head of Investment, AXA IM Alts.

Porteføljen har til sammen 33 leietakere og gjennomsnittlig leietid er på over 7 år.

– Etter å ha bygd opp denne porteføljen over flere år, er denne transaksjonen et naturlig neste steg som lar oss til å se etter nye muligheter i logistikksektoren, sier Matthias Kettelhoit, CEO of NREPs logistikkselskap Logicenters.

CBRE har vært kjøpers rådgiver i transaksjonen. JLL har vært selgers rådgiver.

Powered by Labrador CMS