VINNERLAGET: Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide, Karen Jansen og Guillermo Ramirez.
VINNERLAGET: Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide, Karen Jansen og Guillermo Ramirez.

Helen & Hard vant oppdrag i Landbrukskvartalet

Bygget i Schweigaards gate 34 blir deres første store prosjekt i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Arkitektkontoret Helen & Hard skal tegne Landbrukskvartalets nye og inkluderende bygg mot Schweigaards gate. Oppdragsgiver er Landbrukskvartalet Utvikling som eies av Norges Bondelag (50%), Aspelin Ramm (25%) og Vedal (25%).

– Vi er stolte av å gi dette oppdraget til en så innovativ og modig partner som Helen & Hard. Her får både Oslo og nabolaget et åpent møtested med gode arbeidsplasser, sier prosjektleder Jostein Swensen i Aspelin Ramm Eiendom i en pressemelding.

Bygget i Schweigaards gate 34 blir arkitektenes første store prosjekt i Oslo, og partner og kreativ leder Reinhard Kropf gleder seg til å komme i gang.

Byutvikling og bærekraft

– Vi er ekstremt takknemlige for å ha blitt valgt, og har alltid drømt om å få arbeide med Aspelin Ramm. Vi kjenner dem som en svært ambisiøs og faglig sterk aktør som deler vår lidenskap for god arkitektur, byutvikling og bærekraft, sier han.

BYREPARASJON: Landsbrukskvartalet i Schweigaards gate skal gjennom en omfattende utvikling.
BYREPARASJON: Landsbrukskvartalet i Schweigaards gate skal gjennom en omfattende utvikling.

Arkitektkontoret har baser i både Stavanger og Oslo, og med seg i vinnerteamet har Kropf tre arkitekter fra Oslo-kontoret: Guillermo Ramirez, Fredrik Krogeide og Karen Jansen.

Nybygget de nå arbeider med skal erstatter det gamle Landbrukets hus, som har stått uforandret siden det ble oppført i 1964.

Arkitektene har arbeidet med en tilnærming der trekonstruksjoner er synlige, og har underveis utforsket flere ulike tilnærminger til materialbruk og uttrykk. Nå skal skissene foredles videre i nært samarbeid med prosjektteamet.

Høye ambisjoner

– Vi ønsket oss et grønt, fleksibelt og rasjonelt kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet. Helen & Hard utmerket seg med en tilnærming som harmonerer godt med det vi ser etter for å gi bygget et unikt preg, fastslår prosjektleder Jostein Swensen.

For Reinhard Kropf er det menneskene og de bærekraftige kvalitetene som står sentralt.

– For oss har det vært viktig å skape et generøst sted som inviterer folk til å møtes, enten de vil nyte uteserveringen på det overbygde torget mot Schweigaards gate eller finne vei innover i bygningen og resten av kvartalet. Dette er et spennende og viktig sted rent byplanmessig, og vi har lagt mye omtanke inn i planene for hvordan dette bygget skal forholde seg til gatemiljøet og nabolaget, forteller Reinhard Kropf.

Landbrukskvartalet ligger i Schweigaards gate, 900 meter øst for Oslo City. Den historiske eiendommen huset lenge ett av to operative meierianlegg i sentrum. Hele det over 20 mål store kvartalet består i dag av flere bygninger med totalt 32.000 kvadratmeter, og skal gjennom en stor og lang utviklingsprosess.

Powered by Labrador CMS