Anbudstjenesten Byggstart får arkitekter og interiørarkitekter med på laget
Anbudstjenesten Byggstart får arkitekter og interiørarkitekter med på laget

Anbudstjenesten Byggstart får med arkitekter og interiørarkitekter på laget

Anbudstjenesten Byggstart opplever sterk vekst og knytter til seg flere arkitekter og interiørarkitekter. Sammen ønsker de å gjøre det enklere for forbrukere å gjennomføre større oppussinger og byggeprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Vellykket samarbeid med Byggstart

- Vi samarbeider med Byggstart utelukkende fordi det er praktisk og positivt for begge parter. Mange av deres kunder trenger hjelp til å planlegge oppussing eller byggeprosjekter, og vi kan trygt sende våre kunder deres vei når de er klare for å sette i gang med håndverkere, sier Nancy Sporsheim som er daglig leder i Unilon, en av interiørarkitektene i Byggstarts nettverk. - Med Byggstart gir vi kundene våre ekstra trygghet. Det er en fordel å ha en samarbeidspartner som har kvalitetssikret håndverkerne vi anbefaler.

Nancy Sporsheim, daglig leder i Unilon
Nancy Sporsheim, daglig leder i Unilon

Byggstart ble startet opp i 2016 og har opplevd sterk vekst siden. De er i dag Norges ledende anbudstjeneste for større oppussinger og byggeprosjekter i privat regi. Nettverket består av 250 kvalitetssikrede byggefirmaer som tilsammen dekker store deler av Norge. Byggstart plukker ut 3 gode kandidater som kan gi pris på hvert enkelt prosjekt. Brukerne av tjenesten er både privatpersoner som skal i gang med større prosjekter som tilbygg og rehabilitering, samt sameier og borettslag.

- Det finnes en del useriøse byggefirmaer, og kunden kan bli utsatt for dårlig gjennomføring eller kanskje at firmaet går konkurs midt i prosjektet. Dette utgjør en stor belastning for kunden, sier Sporsheim i Unilon. Hun har til og med noen skrekkhistorier der det har gått skikkelig galt når kunder har valgt feil håndverker. - Det er jo et tillitsforhold å slippe noen inn i hjemmet. Vi hadde en kunde som en gang ble truet av håndverkeren hun hadde engasjert. Når vi sender kunder til Byggstart, kan vi imidlertid være trygge, sier hun.

Ønsker å gjøre interiørarkitekter mer tilgjengelige

Interiørarkitetfirmaet Unilon ble etablert av Sporsheim og Beathe Nymoen. Der arkitekter er eksperter på bygningskroppen og plassering av bygget på en tomt med tanke på for eksempel solforhold, er interiørarkitekter ekspert på det innvendige. Vi er gode på planløsninger, belysning, valg av farger og møblering. - Enkelte tror at en stylist kan gjøre samme jobben, eller en interiørdesigner, men det er ikke alltid at de kan stille med samme kvalitet.

Sporsheim er opptatt av å gjøre interiørarkitekter mer tilgjengelige for folk flest. - Vi skiller oss ut ved at vi faktisk tør å vise prisene våre på nett, at vi tør å gå for fastpris, forteller Sporsheim. Interiørarkitekter flest unngår å stille med fastpris ettersom dette medfører en viss risiko. - Du jobber på akkord, og da må man være effektiv. Dette er noe vi klarer, ellers hadde vi ikke tilbudt fastpris, understreker hun. Samtidig stiller Unilon med høyt utdannet folk slik at kunden får en god faglig vurdering.

Ved å sende kunder til Byggstart kan Unilon også være trygge på at byggeprosjektet som de har tegnet blir utført av seriøse håndverkere. Sporsheim forklarer at det er her Byggstart skiller seg fra andre anbudstjenester. Byggefirmaene i Byggstarts nettverk må gjennom en grundig sjekk av referanser, økonomi og relevante godkjenninger. - Det er særlig denne økonomiske kontrollen Byggstart gjør som er viktig, den gjøres jo ikke av de andre.

Powered by Labrador CMS