VOKSER: Alti Nordbyen i Larvik er et av sentrene som går så det suser.
VOKSER: Alti Nordbyen i Larvik er et av sentrene som går så det suser.

Aurora Eiendoms kjøpesentre omsatte for 8,4 milliarder i 2022

Det er en økning på 3,2 prosent mot året før.

Publisert Sist oppdatert

Sammenlignet med 2019 som var siste normalår før pandemien, er omsetningsveksten på 9,3 prosent ifølge en pressemelding.

Butikkene i kategorien mat og drikke kom noe ned fra høye nivåer i pandemiårene. Holdes denne kategorien utenfor, hadde resterende kategorier en samlet omsetningsvekst på hele 7,5 prosent i fjor.

God avslutning

– I kjølvannet av pandemirestriksjonene med høy prisvekst og økte kostnader hos forbrukerne, er vi er svært fornøyde med omsetningsutviklingen. Særlig var avslutningen på året godt over forventning. Tallene viser at kjøpesentrene er tilpasset dagens forbrukere. Mennesker har behov for alt under ett tak, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Han trekker særlig frem Alti Nordbyen i LArvik, som kan skilte med både omsetnings- og besøksrekord. Det senteret passerte for første gang i historien 600 millioner kroner i omsetning.

Fornøyd Stordalen

Senterporteføljen til Aurora Eiendom vokste i løpet av 2022 fra fem til åtte sentre. Selskapet eier i dag Alti Vinterbro i Ås kommune utenfor Oslo, Alti Amanda i Haugesund, Nerstranda Senter i Tromsø, Alti Farmandstredet i Tønsberg, Alti Nordbyen i Larvik, Arkaden Senter i Stavanger og Gulskogen Senter og Alti Buskerud i Drammen. Seks av åtte sentre økte omsetningen i 2022.

Styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom er meget fornøyd med utviklingen i porteføljen.

– Vi er godt posisjonert for videre vekst. God ledelse vil skille vinnere fra tapere i kjøpesenterbransjen fremover, og der har Aurora den beste ledelsen jeg har sett i Norge, sier Stordalen.

Gjennom det deleide forvaltningsselskapet Alti Forvaltning har Aurora Eiendom et av landets største forvaltningsmiljø. Altis senterportefølje økte fra 31 til 37 sentre, og disse hadde en samlet senteromsetning på 23,7 milliarder kroner i 2022, opp 2,4 prosent mot foregående år.

Powered by Labrador CMS