Hermetikkfabrikken vant Cityprisen Rogaland. Foto; Andrea Rocha.
Hermetikkfabrikken vant Cityprisen Rogaland. Foto; Andrea Rocha.

Vant Cityprisen Rogaland

Base Property vant Cityprisen Rogaland 2017 med sitt prosjekt Hermetikklaboratoriet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble Citykonferansen Stavanger avholdt, og da ble Cityprisen Rogaland delt ut for tredje gang. De tre prosjektene som kjempet om den gjeve prisen var Hermetikklaboratoriet, Innovation Dock og Business Center Stavanger/Scandic City. En fagjury bestående av næringspolitisk rådgiver Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom, CEO og partner Per Fretheim i MAD Arkitekter og leder for næringseiendom i SR bank Jan Inge Røyland har vurdert prosjektene i Rogaland og funnet at Base Propertys prosjekt Hermetikkfabrikken fortjente Cityprisen Rogaland 2017.

«Et klart flertall av byggene som skal stå om 100 år er allerede bygd. Hvordan vi tar vare på og gjenbruker eksisterende bygningsmasser er derfor avgjørende for en bærekraftig utvikling. Cityprisen Rogaland 2017 tildeles Hermetikklaboratoriet akkurat fordi prosjektet fremstår som et så klart forbilde for hvordan eksisterende bygg kan renoveres og få ny bruk. Med høyt fokus på utførelse og kvalitet har arkitekt og utbygger klart å transformere et falleferdig bygg til en levende og etterlengtet møteplass, spisested og arbeidsplasser på Vestre Platå. Prosjektet er et forbilledlig eksempel på hvordan man kan beholde byggets historie uten å gå på akkord med byggets funksjonalitet. Det er vist stor vilje til å videreføre historiske byggeskikk i henhold til utførelse av fasader og oppgradering av byggets interiør. Prosjektet har allerede bevist at det har skapt nytt liv til dette området av byen. Juryen anser derfor Hermetikklaboratoriet som en svært verdig vinner av Cityprisen Rogaland 2017», skriver juryen i sin begrunnelse.

Base Property er utbygger av Hermetikklaboratoriet. Arkitektene er Brandsberg Dahl arkitekter.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det ska være miljø- og klimaeffektivt.

Powered by Labrador CMS