Vinneren av Cityprisen 2018 var Media City Bergen-prosjektet til Oslo Pensjonsforsikring og Entra.

Vant Cityprisen 2018

Media City Bergen vant Cityprisen 2018.

Publisert Sist oppdatert

Det var i knallhard konkurranse med Jonsvollkvartalet i Bergen og Sentralen i Kvadraturen i Oslo at Entra og Oslo Pensjonsforsikring stakk av med Cityprisen 2018 med sitt prosjekt Media City Bergen.

– Et vesentlig element i å lykkes med prosjektet har vært å samle leietakere som har nytte av å være samlet. De skulle innordnes en samlet helhet, noe som innebar begrensninger for den enkelte leietakers profilering og behov. Denne prosessen måtte ledes og tilrettelegges med målrettethet, forståelse og entusiasme. Juryen er imponert over den dristighet, konsistens og gjennomføringsevne utviklere og eier har lagt for dagen i planleggingen og realiseringen av prosjektet og har den glede av å tildele årets Citypris til Bergen Media Center, sa juryens leder Netten Østberg under årets Citykonferansen-bankett.

De øvrige jurymedlemmene var Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (partner og arkitekt i Grape Architects), Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune og, Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom).

– Med fare for å bli anklaget for å smiske med juryen, vil jeg si at denne prisen er for oss den som henger høyest. Man er de beste av de beste når man vinner. Så til juryen, hjertelig takk for tilliten. Vi som jobber i eiendomsbransjen jobber med mye spennende ting. Men noen ganger kommer vi borti prosjekter som er mer spennende enn ander. Dette er et skoleeksempel på det. Et prosjekt vi aldri kommer til å glemme, sa Anders Solaas, direktør for utleie og eiendomsutvikling i Entra da han på vegne av Entra og Oslo Pensjonsforsikring mottok prisen.

Blant partnerne i prosjektet er MAD arkitekter, Stema Rådgivning, Iark og entreprenør Hent.

Powered by Labrador CMS