Tormod Syvertsen, Mona Ingebrigtsen (begge Oslo Areal), Gaute Dammen Tyssebotn (Entra) og Bjørn Lind (Veidekke Eiendom) var til stede under åpningen.

Skal sette Helsfyr på kartet

En utstilling helt utenom det vanlige inngår i arbeidet med å profilere Helsfyr som et levende område – også utenfor kontortid.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er ydmyke når vi går i gang med et storprosjekt på Helsfyr. Vi må kjenne historien og området for at sluttresultatet skal bli best mulig. Målet er å få Helsfyr til å blomstre som for eksempel Nydalen. Det må bli liv også utenfor kontortid, sier prosjektsjef Bjørn Lind i Veidekke Eiendom etter at snoren ble klippet for utstillingen «Helsfyr før, nå og i fremtiden».

Utstillingen er et samarbeid mellom Veidekke Eiendom, Oslo Areal, Entra, Fyrstikkalleen skole og Kom Inn AS. Helsfyrs historie, nåtid og fremtid er visuelt tolket av andre- og tredjeklasseelever ved den videregående delen av skolen, som holder til der fabrikken en gang lå.

Utstillingen består av bevarte gamle fotografier og annet materiell fra blant annet den tidligere fyrstikkfabrikken på Helsfyr. I tillegg kommer nye bilder, logoer og andre visuelle uttrykk laget av elevene.

Det unike materialet vil frem mot sommeren være utstilt ved perrongene og passasjene ved Helsfyr T-banestasjon – og både i og utenpå det dedikerte containergalleriet i Grensesvingen.

– Vi eier mye på Helsfyr, og ønsker å bidra til områdeutviklingen, svarer administrerende direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal på spørsmål om hvorfor selskapet støtter dette prosjektet.

– Det er viktig å få frem og ta vare på Helsfyrs historie, samtidig som vi ser frem mot det nye. Helsfyr skal endres fra et kontorsted til et godt sted å være, og det er flott å få med de unge for å få frem dette budskapet, sier Ingebrigtsen.

 

Powered by Labrador CMS