Rockheim vant Cityprisen

Entra Eiendoms Rockheim-eiendom i Trondheim vant Cityprisen 2011.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ifølge statuttene for Cityprisen skal vinneren være et prosjekt som løfter et område og tilfører det positive ringvirkninger. Prosjektet skal samtidig være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt, ”der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter er tatt i bruk”. Prosjektet skal også være bygd eller planlagt i løpet av de siste årene.

De tre kandidatene var det nye hovedkontoret til Sparebank 1 Midt-Norge, Eger på Karl Johan og Rockheim i Trondheim.

Vinneren ble altså Brattøra AS’ eiendom Rockheim. Juryen, som består av Ellen de Vibe, Jon Sandnes, Nicolai Riise og Anne Bruun-Olsen, skriver i sin begrunnelse:

”Prosjektet fremstår som en generator og et fyrtårn for den nye bydelen på Brattøra i Trondheim. Rockheim fremstår som et dristig prosjekt og en driver i videreutviklingen av Brattøra. Bygningens industrielle preg og historiske dybde er formidlet på en ukonvensjonell måte. Det spesielle her er at den gamle bebyggelsen underordner seg det nye og ikke motsatt som er vanlig. Denne intelligente tilnærmingen har kun vært mulig takket være dyktige arkitekter og en engasjert Byantikvar. Eier har med dette prosjektet, på en forbilledlig måte, vist at det er fullt mulig å forene verdiskapning og samfunnsansvar for en oppgave som normalt tilhører det offentlige.”

Adm. direktør Espen Susegg i Brattørkaia AS er strålende fornøyd med å vinne prisen.

– Rockheim har vært et utrolig spennende og ufordrende prosjekt å være med på. Vi er stolte over å ha transformert et 90 år gammelt mellager til et moderne byutviklingsprosjekt, sa Susegg da han fikk overrakt prisen.

Powered by Labrador CMS