– Opp 20 prosent

Tomteprisene stiger kraftig, som betyr dyrere boliger.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det seneste eksempelet er Selvaags bolig kjøp av Lørenveien 55-65 fra Stor-Oslo Eiendom. Rett før sommerferien kom meldingen om at Selvaag Bolig vil bygge 27 500 kvadratmeter med boliger på tomten.

NE nyheter antydet i juni en pris på «langt over 200 millioner kroner». Det var basert på at Selvaag Bolig i vinter betalte 9000-10 000 kroner per bebygd kvadratmeter for en annen tomt på Løren. Prisen denne gangen er imidlertid mye høyere.

Nesten 13 000 per m2– Vi har betalt 335 millioner kroner for tomten, bekrefter adm. direktør Baard Schumann (bildet) i Selvaag Bolig overfor NE nyheter. Det tilsvarer en pris på om lag 12 900 kroner per kvadratmeter salgbart areal, som ifølge Schumann er på ca. 26 000 kvadratmeter.

– OBOS har betalt enda mer per kvadratmeteren for en uregulert tomt i området, hevder Schumann.Avtroppende OBOS-sjef Martin Mæland sier i et stort intervju i septemberutgaven av bladet NæringsEiendom om tomtemangelen i Oslo at «det er noen få tomter til salgs, og om dem kappes vi som bygger boliger». Schumann er helt enig.

-Tomteprisene har det seneste året generelt steget med 20 prosent, det er altfor få ferdigregulerte tomter i Oslo. Hvis vi skal tjene penger på dette prosjektet, kommer vi i alle fall ikke under 60 000 kroner kvadratmeteren i utsalgspriser. For ett år siden snakket om 55 000 kroner kvadratmeteren innenfor Ring 3, men nå må vi ha over 60 000 kroner kvadratmeteren, sier Schumann.

400 boligerSelvaag bygger «i hvert fall 400 boliger» på tomten de nå har kjøpt. Tomtekjøpet har akkurat vært igjennom en «due diligence-prosess». Formell overtakelse av tomten skjer ifølge Schumann trolig på nyåret.

Stor-Oslo Eiendom AS opplyser på sine hjemmesider at de på vegne av selskapet Lørenveien Utvikling AS har inngått avtale med Selvaag Bolig om salg av deler av eiendommen. Eiendommen selges altså ferdig regulert og er en del av det større utviklingsområdet «Brødfabrikken».

Stor-Oslo Eiendom planlegger et nytt kontorbygg på drøyt 13 000 kvadratmeter i enden av tomten, som ikke har noe med dette tomtesalget å gjøre.  Prosjektansvarlig Geir Johnsen i Stor-Oslo Eiendom begrunner salget til Selvaag slik på hjemmesidene:

Strategisk riktig– Vi mener at tiden er god for å realisere deler av dette store prosjektet, samt at det er strategisk riktig å redusere vår eksponering noe på bolig. Det er derfor gledelig at vi har inngått avtale om salg av ca. 50 prosent av vårt prosjekt på Løren til Selvaag Bolig ASA.

Johnsen mener de gjennom utvikling og regulering av eiendommen har lagt grunnlaget for «det flotteste boligprosjektet på Løren». Salget er også i tråd med Stor-Oslo Eiendoms strategi som selvstendig og uavhengig eiendomsutvikler. Samlet i 2015 legger utviklingsselskapene til Stor-Oslo Eiendom ut ca. 500 boliger for salg.

Powered by Labrador CMS