Planlegger 13 300 m2

Et nytt kontorbygg på 13 300 kvadratmeter er på gang på Løren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Stor-Oslo Eiendom kjøpte sommeren 2012 Lørenveien 55-65 av DNB Livsforsikring, trolig for en del over 200 millioner kroner. Eiendommene bestod av kontorarealer og handelslokaler for COOP. Lørenveien 65 ligger på venstre side av Lørenveien når man kjører vestover mot Grenseveien, hundre meter fra Østre Aker vei og rett etter avkjørselen fra Ring 3.

Arcasa Arkitekter AS varslet i mai 2011 på vegne av daværende Vital Eiendom AS om igangsatt detaljregulering for Lørenveien 55-65. Området var i 2012 midlertidig regulert til industri, men omreguleringen innebærer bebyggelse og anlegg/blandet formål som bolig, forretning, kontor, bevertning, tjenesteyting og idrettsanlegg.

Nytt totalt areal skulle etter planene fra 2011 utgjøre ca. 55 000 kvadratmeter med bruttoareal over bakken og ca. 19 000 kvadratmeter under bakken. Nå opplyser Stor-Oslo Eiendom på hjemmesidene at de for Lørenveien Utvikling AS har avholdt en begrenset arkitektkonkurranse. Lørenveien Utvikling har ni ulike aksjonærer, hvorav Stor-Oslo Eiendom har 10 prosent.

I arkitektkonkurransen ba Stor-Oslo Eiendom om forslag til hvordan kontorbygget i Lørenveien 65 best kan utvikles. En enstemmig jury konkluderte med at vinneren av konkurransen er Arcasa Arkitekter i konkurranse med fire andre.

Arkitektene skulle ta stilling til hvordan kontorbygget i Lørenveien 65 best kunne utvikles. Eiendommen benyttes i dag som parkeringsplass for kunder til Coop Obs!, som har dagligvarebutikk i Lørenveien 63.

Det nye bygget blir ifølge Stor-Oslo Eiendom på 13.300 kvadratmeter, inklusive parkeringskjeller. Rundt 11 800 kvadratmeter kommer over terrenget og er regulert for kontorformål, men med noe publikumsrettet virksomhet i første etasje mot fremtidige Lørenveien Torg. Det er snakk om en dagligvareforretning og muligens et treningssenter på motsatt side av kontorbygget.

Målet med prosjektet er å utvikle et attraktivt kontorbygg for fremtiden, der ambisjonsnivået er å innfri miljøsertifiseringen BREEAM-NOR Very Good, samt energiklasse B. Gitt at det går bra med utleiearbeidet, settes prosjektet i gang sommeren 2016. Avhengig av løsningene som velges, huser bygget ca. 600-700 arbeidsplasser, ifølge prosjektansvarlig Geir Johnsen.

Det er også planlagt 500 nye boliger i Lørenveien 55, som har fått prosjektnavnet «Brødfabrikken».

Illustrasjon: Arcasa Arkitekter.

Powered by Labrador CMS