Blar opp 550 mill.

Selvaag Bolig blar opp 550 millioner for tre tomter, Lørenvangen 22 er en av dem.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i går at Aberdeen Eiendomsfond Norge II må selge ut 13 eiendommer i år, ettersom fondet skal avvikles. En av eiendommene som skal ut, er Lørenvangen 22, og den har fått en ny eier.

Selvaag Bolig opplyser torsdag at har kjøpt tre tomter sentralt i Oslo som til sammen vil gi om lag 750 boliger. Ett av kjøpene er Sinsenveien 45-49 i samarbeid med Veidekke Eiendom. Denne eiendommen er ICAs tidligere hovedkontor og skal utvikles til 350-400 boliger.

I tillegg har altså Selvaag Bolig kjøpt Lørenvangen 22 (bildet) som kan gi om lag 200 boliger. Dette er en eiendom som stod tom ved årsskiftet, ettersom det er det tidligere hovedkontoret til Selvaag, som nå har flyttet til Silurveien på Ullern. Dagens arealer er på 10 000 kvadratmeter.

Eiendommen egner seg derfor for en konvertering, og Aberdeen er ett problem mindre. Selvaag Bolig har også kjøpt en stor tomt innenfor Ring 3 som kan gi om lag 350 boliger.

Prisen for tomtene samlet er om lag 550 millioner kroner. Fratrukket Veidekkes andel i Sinsenveien 45-49, skal Selvaag til sammen bygge rundt 750 boliger. NE nyheter har grunn til å tro at selskapet betaler bortimot 10 000 kroner kvadratmeteren i tomtekostnader.

Forutsetter vi 750 enheter av snaue 80 kvadratmeter, gir det i underkant av 60 000 kvadratmeter med boligarealer. Med en samlet pris på 550 millioner kroner snakker vi da om 9200-9500 kroner per bebygd kvadratmeter. Samlet salgsverdi for boligene som skal bygges, vil ifølge Selvaag være om lag 3,5 milliarder kroner, om lag 4,7 millioner kroner per enhet.

De første boligene vil være klare for salg allerede i fjerde kvartal 2015.

– Vi har sterk tro på Oslo-området fremover. Boligmarkedet er svært godt nå og alt ligger til rette for at det vil fortsette. Det er et stort behov for nye boliger som er drevet av høy befolkningsvekst og urbanisering, samt at det er bygget for lite over tid. I løpet av de siste to månedene har vi derfor styrket tomtebanken vår med store tomter som alle kan klargjøres for boligsalg på kort tid, sier adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig i en pressemelding torsdag.

 

Powered by Labrador CMS