SIKTET: Så langt er fem utbyggere i Drammen siktet i korrupsjonssaken i kommunen, som fremdeles vokser.
SIKTET: Så langt er fem utbyggere i Drammen siktet i korrupsjonssaken i kommunen, som fremdeles vokser.

Nok en saksbehandler siktet

Publisert Sist oppdatert

 

Skal ha stått i ledtog med kollega på saksavdelingen.For noen dager siden ble det kjent at en kvinne i Drammen er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for korrupsjon. Kvinnen er ansatt i Drammen kommune og skal ha behandlet flere titalls byggesaker hvor utbygger skal ha fått en utilbørlig fordel.

Ifølge NRK skal flere av utbyggerne ha vedgått at de har betalt penger til den siktede saksbehandleren. Blant disse innrømmer en utbygger at han har medvirket til korrupsjon.Nå er det klart at korrupsjonssaken vokser i omfang. Ytterligere en saksbehandler i kommunen er siktet for grov korrupsjon.– Vi mener at mannen står i ledtog med kvinnen som allerede er varetektsfengslet, sier leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt i Drammen, Ole Johan Brett til NRK.– Vi ser at den siktede dukker opp i flere av de sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier Brett.

Les også: Vil granske saksbehandlerens forrige jobb

NRK skal kjenne til at det i minst ett tilfelle er overført i underkant av 100.000 kroner fra den siktede mannen til den kvinnelige kollegaen på byggesaksavdelingen.

– Varetektsfengsling er noe vi nå vil vurdere, sier Brett til Drammens Tidende .

Powered by Labrador CMS