Kjøpte konkursbo

Edgar Haugen jr. har kjøpt boet etter Norges største borettslagskonkurs.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev i august i fjor at høsten 2010 måtte et hundretall andelseiere i Tomasjord Amfi borettslag i Tromsø (se foto) innse at de ville tape pengene sine.  Borettslaget med 156 andelseiere klarte ikke å betjene gjelden til Fokus Bank (nå Danske Bank Norge).

Høsten 2010 havnet derfor borettslaget i skifteretten med en gjeld på nærmere 300 millioner kroner. Prosessen begynte så for å finne en ny eier for borettslaget, som består av 156 enheter og om lag 9000 kvadratmeter bygningsmasse.

60 interessenterBåde prisantydningen og verditaksten ble satt til 203 millioner kroner. Det skal ha vært hele 60 interessenter til å ta over det konkursrammede borettslaget, men i sluttprosessen var det tre budgivere.

Og nå er altså Tomasjord Amfi solgt til Ragde Eiendom og medinvestoren Breidablikk Eiendom for 230 millioner kroner, 27 millioner over prisantydningen. Verdien av de seksjonerte enhetene er ifølge taksten 276 millioner kroner ved å summere opp leilighetene enkeltvis.

Av de 156 leilighetene er 90 utleid på korttidskontrakter av Bonord, Boligbyggelaget Nord. Fra mai til oktober utløper kontraktene fortløpende.

ReagererFlere beboere reagerer på at de ikke tidlig ble kjent med at de nye eierne vil selge leilighetene og nå må finne seg et nytt sted å bo i et vanskelig Tromsø-marked. Men Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom er kun forpliktet til å leie ut så lenge kontraktene løper.

– De tidligere andelshaverne har jo rett til å fortsette å leie, det var premissene da vi kjøpte dette bygget – og det forholder vi oss til. De andre har inngått kontrakter med utløpsdato, men de kontraktene er det ikke vi som har inngått. Vi har kjøpt dette bygget med de kontraktene og har fått opplyst når de utløper. Utover det har ikke vi hatt noe med dem å gjøre, sier Ola Emil Heggset i Breidablikk Eiendom til iTromsø.

Han sier de ikke har lovet noen at de skal fortsette å leie etter overtakelsen. Planen er tvert imot å selge unna de leilighetene som nå er leid ut på tidsbestemte kontrakter. Advokat Ingar Nordmo Olsen i Justitia, sier de nye eierne er i sin fulle rett til å selge leilighetene når kontraktene utløper.

Ryddig– Vi kommer til å oppføre oss ryddig, men forholder oss til leiekontraktene, sier Edgar Haugen jr. til NEnyheter. Planen er å selge unna noen av leilighetene. Haugen jr. anser Tromsø som et spennende område, og de har tro på landsdelen, det er derfor de har kjøpt Tomasjord Amfi.

Overtakelse av borettslaget blir ifølge Edgar Haugen jr. enten 11. eller 14. mai.

 

 

Powered by Labrador CMS