Kan vinne Cityprisen

Paleet på Karl Johan er en av årets tre kandidater til å vinne Cityprisen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Citykonferansen avholdes i år 12. februar i Radisson Blu Plaza. Ett fast innslag i den største eiendomskonferansen i Norge er utdeling av Cityprisen. I 2014 vant Tjuvholmen den gjeve prisen, mens i 2013 stakk OperaKvarteret i Bjørvika av med seieren.

Juryen har som vanlig nominert tre kandidater, og kjøpesenteret Paleet til KLP Eiendom er altså en som kan vinne Cityprisen for 2015. Paleet gjenåpnet i september i fjor etter en ombyggingsperiode på 16 måneder (se foto). Ombyggingen kostet KLP nesten 200 millioner kroner.

KvalitetsbevissteArkitektene for ombyggingen har vært Jarmund Vigsnæs Arkitekter. RISS har vært interiørarkitekter, mens Lysstoff har jobbet med lysdesign, Radius Design har jobbet med restaurantene mens Neue Design Studio har stått for identitet og skilting med mere.

Målet er at Paleet skal bidra til at Karl Johans gate igjen blir sentrum for kvalitetsbevisste nordmenn. Senteret var det første såkalte high end-senteret i Norge da det åpnet dørene i 1990.

Juryen skriver i sin begrunnelse at med sin beliggenhet langs Karl Johan, er Paleet et klassisk handelssted, men der tiden hadde løpt fra senteret. Derfor foretok KLP en omfattende renovasjon av lokalene. Juryen mener oppgraderingen er estetisk, der nye kvaliteter er løftet frem.

Dette har skjedd gjennom et gateløp med uteservering, nydefinerte inngangspartier og først og fremst interiøret. Ifølge juryen er Paleet ikke en konkurrent til sentre som Eger og Steen og Strøm, men derimot et supplerende tilbud til sentrumshandelen i hovedstaden. Paleet setter også en standard for hva et kjøpesenter kan være med sin definert utadvendte profil.

DristigNår det gjelder arkitektur, har KLP ifølge juryen valgt en svært dristig og ekspressiv profil. Stilen har dyprød, mørkebrun og kobber som fargepalett, og oppgraderingen er også underlagt en helhetlig og tydelig profil.

Interiøret i Paleet kunne tidligere oppleves som en labyrint. Nå er infrastrukturen åpnet opp og gjort ryddig. Det bedrer flyten og sirkulasjonen, og det sørger for at ingen av butikkene lenger føles bortgjemt.

KLP har derfor ifølge juryen sørget for nytt liv og udiskutabel kvalitet til det juryen omtaler som ett av Oslos mest klassiske og historisk viktige byområder. KLP har skapt et «unorsk handelssted som ikke bare lukker inn, men åpner seg mot byen og gir noe tilbake».

Foto: Einar Aslaksen

Powered by Labrador CMS