TRANSFORMERES: Nøstet i Bergen.
TRANSFORMERES: Nøstet i Bergen.

EGD fyller opp i Bergen

I sommer kjøpte de kontorbygget på Nøstet i Bergen. Nå er EGD Property godt i gang med å fylle opp bygget med nye leietakere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har den siste tiden signert flere spennende leiekontrakter, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.

– Spennende byutviklingsområdeEGD kjøpte i sommer bygget som ligger ytterst på kaien på Nøstet. Kontorbygget som nå heter Piren har sjø på tre av fire sider og utsikt ut over Byfjorden. Selgerne, som også var leietakere i bygget, har flyttet ut og EGD har siden overtakelsen jobbet med å få på plass nye leietakere.Interessen har vært god og flere nye leiekontrakter er nå signert. En av de som flytter inn er Bergens ledende plan- og arkitekturselskap, Opus. Selskapet leier i overkant av 500 kvadratmeter i bygget.

ARKITEKTSJEF: Nancy Jøssang.
ARKITEKTSJEF: Nancy Jøssang.

– Slår man sammen Nøstet og Dokken er dette kanskje det mest spennende byutviklingsområdet i Bergen. Transformasjonen av området krever kunnskap, teft, brobygging og god gjennomføringsevne. Nettopp dette har vi styrket selskapet vårt på. For oss er derfor Nøstet et veldig spennende område å holde til i, sier daglig leder i Opus, Nancy Jøssang.

Inviterer til samarbeid i byutviklingenHun sier at for deres del innebærer flyttingen mer enn en adresseendring Selskapet har de to siste årene gjennomført en del strategiske endringer og er blant annet i gang med transformasjon til partnerstruktur. Det jobbes nå med å få inn nye partnere i nøkkelposisjoner.

– Vi ønsker å være toneangivende også for bærekraft og delekultur både fysisk og faglig med andre fagmiljøer. Vi inviterer derfor kompetansemiljøer til å ta kontakt med oss for å se på mulighetene for å samarbeide om ulike prosjekter. Ambisjonen er å lære av hverandre, slik at vi sammen kan sette oss i førersetet og løfte samspillet i byutviklingen. Vi skal bidra til å nå målet om fremtidsbyen som beholder røttene fra fortiden. For en byutvikler i en kystby oppleves det riktig å gjøre det nettopp her mellom innseilingen og den historiske bykjernen, sier Jøssang.

LES OGSÅ: Telenor selger prakteiendom i Bergen

– Vil løfte hele nabolagetFor huseier EGD Property er Piren en del av en større områdetransformasjon. De eier blant annet TV2-bygget som skal rives og erstattes med boliger.

– Planene er i prosess. Målet er å utvikle en ny destinasjon, et mini-Dokken som viser et bærekraftig nabolag med god miks av bolig, byrom, arbeidsplasser med gangavstand til daglige gjøremål og kulturen på verftet som nabo, sier Müller.

Prosjektet planlegger etablering av byens første hav-barnehage, nytt sjøbad, og sin del av promenaden mellom Nordnes-pynten og Nøstetorget, samt at det jobbes for å få på plass kaiplass for ”den blå bybane” (en bybane til sjøs, red. anm.).

– Dette vil bidra til å gjøre kaifronten tilgjengelig for alle og vil bli et betydelig løft for hele området, sier Müller.

LES OGSÅ: EGD selger næringspark

Snart fulltHan sier at de er i gang med å åpne opp lobbyen i Piren og omdanne denne til et møtested for utveksling av gode idéer for alle våre leietakere og besøkende. I tillegg til de eksisterende leietakerne Storm Geo, Silver Sea, Capgemini og nå Opus, er flere leietakere på vei inn. Men han kan foreløpig ikke si hvem dette er.

– I løpet av året regner jeg med at bygget er fullt utleid, men for de som er interessert er det fortsatt muligheter, sier Müller.

 

Powered by Labrador CMS