1,1 DEKAR: Tomannsboligen står på en 1,1 dekar stor tomt. Ill: A-lab

Her står det egentlig en tomannsbolig som eierne ikke vil selge

Møller Eiendom og Haslevollen Eiendom vil bygge 255 leiligheter og 13 500 kvadratmeter næring ved Hasle T-banestasjon. På en del planområdet står det imidlertid en tomannsbolig, som eierne vil beholde.

Publisert Sist oppdatert

Møller Eiendom Holding AS og Haslevollen Eiendom AS foreslår å omregulere Økernveien 94 og Haslevollen 3 med flere adresser som i dag består av lager- og kontorbebyggelse og enkelte småhus. Det 32,8 dekar store planområdet er beliggende i kort avstand til Hasle T-banestasjon.

Hensikten med planforslaget er å legge til rette for utbygging av boliger med store gårdsrom, en 6 avdelings barnehage og ulike typer næring med bymessige kvaliteter.

Opptil 10 etasjer

Forslaget innebærer høyder fra 4-8 etasjer for næring og 4-10 etasjer for bolig, samt enkelte lavere volumer på 1-2 etasjer. Totalt rommer forslaget ca. 255 leiligheter og 13 500 kvadratmeter næring.

Les også: Jages for flere ulovlige forhold

I forslaget påpekes det at planområdet er stort og har flere grunneiere, samt at utbyggingen vil skje i flere byggetrinn. Byggetrinnene er ikke fastlagt i reguleringsplanen,

Det vises også til en variant, som inkluderer dagens boligbygg i Grenseveien 44. Eieren av Grenseveien 44 er nemlig ikke en av forslagsstillerne, og kan velge å holde sin eiendom utenfor utbyggingsplanene. I så tilfelle vil det i byggetrinn 1 være behov for å oppføre støyskjermer med tanke på denne eiendommen.

Boligandelen kan bli redusert

– I en situasjon der eier av Grenseveien 44 velger å holde sin eiendom utenfor utbyggingsplanene, vil boligandelen reduseres noe. I et slikt tilfelle vil hele bygg A1 bygges som næring, og det totale boligarealet vil bli ca. 1 700 kvadratmeter BRA lavere, heter det i planforslaget.

Prosjektdirektør Bjørn Glemmestad i Møller Eiendom sier til Estate Nyheter at de har hatt en dialog med de to grunneierne over lang tid.

– De har ikke noe ønske om å samarbeide med oss. Selv om eiendommen er medtatt i reguleringsplanen, er det også skissert et alternativ der denne eiendommen består. Eierne er også ivaretatt på alle måter når det gjelder informasjon, sier Glemmestad.

Det vil fortsatt bli mulig å bo i tomannsboligen?

– Ja, men det sier seg selv at det blir et helt annet naboskap med alt det nye som skal bygges rundt, svarer Glemmestad, som ikke ønsker å kommentere noe rundt hva de har tilbudt grunneierne for den 1,1 dekar store tomten.

Les også: Negativ til boliger langs E18 på Skøyen

Vil bevare eiendom

Grunnbokinformasjon fra Kartverket viser at den ene halvparten av tomannsboligen ble kjøpt for ca. 4 115 000 kroner i år 2000. Den andre halvparten ble kjøpt kort tid etter for 2 075 000 koner.

I mars fjor sendte de to grunneierne en høringsuttalelse til Plan- og bygningsetaten (PBE). Der skrev de at «vi ønsker å bevare vår eiendom og bebo den som i dag».

Var positive i 2017

I forbindelse med kunngjøring om oppstart av detaljregulering 2017 skrev imidlertid den ene grunneieren– i et brev til fagkyndig Civitas, og med kopi til PBE – at «vi ikke vil motsette oss det pågående reguleringsarbeid som omfatter vår eiendom og tillater oss å komme med noen innspill til innhold og utnyttelse».

– Vår eiendom grenser til park/møteplass ved hjørnet Grenseveien/Økernveien. Vi tror det kunne vært positivt for området om det i forslaget til ny bebyggelse på vår eiendom blir regulert arealer for bevertning/kafe/restaurant som kan støtte opp om parkens innhold og miljø, het det i brevet.

Les også: Mistet prosjekt – konkurrenten tok over

Likedan ønsket eierne at «det reguleres arealer for forretning i 1. og 2 etasje. Dette mener vi kan være positivt for nærområdet innenfor reguleringsområdet».

– Vi vil også be om at det vurderes å inkludere boliger i de øvre etasjer, alternativt at det gis mulighet for hotell/apartments. Kan det eventuelt være aktuelt med et høyhus her for å markere hjørnet og som en pendant til bebyggelsen på den andre siden av Økernveien (Hasle torg)? Vi ønsker at vår eiendom gis høy utnyttelse og at den reguleres med blandet formål for eksempel forretning/kontor/bolig/hotell. Dette fordi et senere byggeprosjekt kan tilpasse seg de markedsmessige forhold uten å måtte omregulere siden, fremgår det av henvendelsen i 2017.

Estate Media er ute med sin første podcast i samarbeid med DNB. Vi diskuterer blant annet om det bygges nok boliger i Oslo og om boligutviklerne har hatt det for lett. Blant gjestene er Mathis Grimstad fra Stor-Oslo Eiendom, Rolf Thorsen fra Selvaag Bolig og Tollef Svenkerud fra Fredensborg Bolig.

Powered by Labrador CMS