600 MILL.: Salten Smolt utvider med nytt i Breivik.

Investerer 600 mill i smålaks

Byggingen av det topp moderne anlegget har allerede startet.

Publisert Sist oppdatert

Salten Smolt signerte nylig avtalene med Total Betong og Krüger Kaldnes om å bygge et 7.000 kvadratmeter stort smoltanlegg til nærmer 600 millioner kroner i Breivik i Bodø kommune. Et smoltanlegg er store tanker der lakseyngel lever sine første dager og uker inntil de er store nok til å bli satt ut i merdene.

LES OGSÅ: Laksemilliardær satser på hotell

Fra før har Salten Smolt et anlegg i Breivik samt et anlegg i nabokommunen i Saltdal. Det som skal bygges nå blir Salten Aqua-gruppens største investering hittil, ifølge en pressemelding.

– Byggingen har stor strategisk betydning for oss, vi sikrer nå en bærekraftig produksjon av smolt til eget bruk og for salg til eksterne kunder. Vi skal ikke bygge det største eller dyreste smoltanlegget i Norge, men vi har satt oss som mål å bygge det vakreste, sier administrerende direktør Geir Wenberg i Salten Aqua.

LES OGSÅ: Gigantinvesteringer i havgapet

Daglig leder Børge Andreassen i Salten Smolt sier at grunnarbeidet startet for 14 dager siden, og første smolt ut av anlegget er planlagt sommeren 2022.

– Det nye anlegget skal bygges side om side med eksisterende anlegg i Breivik som sto ferdig i 2001 og fortsatt skal produsere smolt, påpeker han.

LES OGSÅ: Blir høyest i fylket

Salten Aqua omsatte for 1,2 milliarder kroner i 2018, og eies av:

Gildeskål ForskningsstasjonEdelfiskWenberg FiskeoppdrettJohan Edvard AndreassenGigante Havbruk

Powered by Labrador CMS