Aktuelt

Konkurrenter på samme lag

Til daglig er de konkurrenter, men ett prosjekt er Stor-Oslo Eiendom, Solon Eiendom og Storebrand Eiendom sammen om. 

SAMARBEID: - Gjennom å følge Bygg21s veiledere tar vi et skritt i riktig retning, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mathis Grimstad, Stig Bech og Truls Nergaard har alle satt sitt navnetrekk på Bygg21s signaturkampanje som ble startet for noen uker siden. Kampanjen markerer avslutningen på et snart fem år lange prosjekt for å legge til rette for en mer bærekraftig og lønnsom eiendomsbransje. Når prosjektet avvikles 4. desember, er det opp til bransjen selv og følge Bygg 21s veiledere. 

LES OGSÅ: Grønne til fingerspissene

– Eiendomsbransjen er en av synderne når det gjelder energiforbruk og klima. Som eiendomsutviklere har vi et ansvar for å rydde opp og gjøre bransjen mer effektiv, renere og mer bærekraftig. Gjennom å følge veilederne tar vi et skritt i riktig retning og det er vi glade for å være med på, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Han er en av 22 ledere som skal holde innlegg på Bygg21s frokostmøter i høst. Gjennom 13 frokostmøter og regionale samlinger skal representanter fra bygg- og anleggsnæringen dele sine erfaringer og «beste praksiser» med bransjen. Målet er å samle inn minst 400 Bygg21-signaturer før utgangen av året. Truls Nergaard i Storebrand deler sine erfaringer 24. september.  

LES OGSÅ: Sparer enorme summer med gjenbruk

– Bygg21s veiledere baseres på mange års erfaringer med hva som faktisk funker. Selv om målet deres er 400 signaturer håper og tror jeg enda flere vil bli med i det gode selskap, påpeker han. 

Byggebransjen er den nest største næringen i Norge og har er stort potensial for forbedring. Ved hjelp av god samhandling, riktig kompetanse, industrialisering og bruk av digitale verktøy estimerer Bygg21 at byggekostnadene kan reduseres med 20 prosent, eller opptil 50 milliarder kroner i året. 

Stig Bech, administrerende direktør i Solon Eiendom, trekker frem veilederne som en fin guide til å oppnå konkurranseevne i en stadig mer konkurranseutsatt industri. 

LES OGSÅ: Interessen for gjenbruk eksploderer

– Bygg- og anleggsbransjen blir stadig utsatt for mer konkurranse, både internt i Norge og fra utenlandske aktører. Skal vi klare å være konkurransedyktige i dette landskapet er det avgjørende å være produktiv og kostnadseffektiv, samtidig som vi overholder de stadig strengere kravene til miljø og bærekraft fra både forbrukere og myndigheter. Bygg21s veiledere er en viktig rettesnor i den forbindelse, sier han. 

Denne uken samles disse og flere andre aktører i byggenæringen på Eiendomsutviklingsdagene i Larvik, for å diskutere fremtidens by- og eiendomsutvikling. 

Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Selges for tredje gang på fem år (+)
Transaksjoner
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Bare 2013 er dårligere enn i år
Bolig
Forlanger 100 mill for gammel bygård (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Satser millioner på godt boområde (+)
Bolig
Nytt sviende tap for boligutvikler (+)
Analyse
Utleiers ABC – Del 27 – Særlige bestemmelser
Juss
Vika Project Finance kjøpte i Sandvika (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.