Aktuelt

Grønne til fingerspissene

Obos Eiendom satser grønt i alle kanaler.

GRØNT: Obos Eiendom satser sterkt på miljøsertifisering i alle sine bygg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Tidligere i år innførte vi Europas fremste miljøsertifisering for boliger, BREEAM-NOR i alle nye Obos-prosjekter. Nå tar Obos Eiendom ansvar på alvor ved å sette en ambisjon på minimum BREEAM Excellent på alle nye forretningsbygg. I tillegg skal alle BREEAM-sertifiserte bygg driftes i henhold til standarden innen 2021, sier miljødirektør Birgitte Molstad, miljødirektør i Obos i en pressemelding.

LES OGSÅ: Betong er grønnere enn trær

Den nye miljøstrategien inneholder 16 målsetninger for nye og eksisterende bygg, inkludert ambisjon om minimum A energimerking, avfallsreduksjon og sorteringsgrad på 90 prosent, samt grønne leieavtaler og gjenbruk ved vedlikehold.

­― Vi har et ansvar for å sikre at våre kunder tilbringer hverdagen sin på grønne arbeidsplasser og bygg. Nå har vi vedtatt en ambisiøs miljøstrategi og denne har vi forpliktet oss til. I våre bygg skal vi tenke klima og miljø fra første fase og dermed ta et viktig skritt mot en bærekraftig fremtid, sier konserndirektør Nils Bøhler.

LES OGSÅ: Sparer enorme summer ved gjenbruk

BREEAM-sertifisering garanterer for at bygg og boliger bygges med klimavennlige og giftfrie materialer, reduserte avfallsmengder og at det blir tatt hensyn til biologisk mangfold på tomtene.

– Ved å forplikte seg til denne miljøsertifiseringen vil vi være med på redusere verdens klimautslipp og energiforbruk, sier Molstad.

Sertifiseringen er basert på ni kategorier: ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk, økologi og forurensning.


Se også Estate Play om ombruksselskapet Resirqel som har posisjonert seg i et ombruksmarked som er i ferd med å eksplodere:

Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Kostbar feide mellom samarbeidspartnere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.