Aktuelt

Øker leieinntektene, resultatet faller

Eiendomsspar økte leieinntektene i første halvår til 394,3 millioner kroner. Samtidig falt resultat før skatt fra 542,9 til 454,7 millioner kroner.

LEIEINNTEKTENE ØKER: Christian Ringnes' Eiendomsspar fortsetter veksten.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i Eiendomsspars rapport for andre kvartal. Selskapet, som ledes og kontrolleres av Christian Ringnes, hadde 373,6 millioner kroner i leieinntekter i første halvår i 2018. I år la leieinntektene på seg med 5,5 prosent til 394,3 millioner kroner. Selskapet hadde økte leieinntekter fra kjøpte eiendommer, som kompenserer for noe reduserte leieinntekter fra hotellene.

Brutto driftsresultat steg fra 343,8 millioner kroner til 354,5 millioner. Før skatt endte resultatet på 454,7 millioner kroner. Det er en nedgang fra 542,9 millioner kroner i fjorårets første halvår. Nedgangen skyldes hovedsakelig økte rehabiliteringskostnader og høyere finanskostnader knyttet til finansiering av tilbakekjøp av egne aksjer og kjøp av eiendommer.

Eiendomsspar har i løpet av første halvår kjøpt 3,1 millioner egne aksjer til en verdi på 1,238 milliarder kroner. Selskapet har også kjøpt 50 prosent av Oslo S Parkering AS og eiendommene Smalvollveien 63 og Breivollveien 13.

Eiendomsspar mener den lave kontorledigheten og et lavt antall nye prosjekter som ferdigstilles i 2019 vil bidra til stigende leiepriser i Oslo sentrum. Samtidig ventes det at markedet vil bli tilført mer areal i 2020 og 2021 enn forventet etterspørsel.


Se Christian Ringnes’ elleville presentasjon av Eiendomsåret 2019 på Estate Play her:

Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.