Utvikling

Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen

Når Universitetsgata 2 åpner dørene i 2021, er det aller meste inni helt nytt.

NYTT: All innmaten i Universitetsgata 2 er fjernet, nå starter oppbyggingen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Skanska skal rehabilitere Universitetsgata 2 for Entra. Kontrakten ble signert 4. juli. Selskapet vant konkurransen om dette prosjektet i slutten av 2018, og kontrakten ble undertegnet 4. juli.

– Sammen med Entra har vi det siste halve året bidratt til å utvikle et tradisjonelt kontorbygg til moderne og attraktive kontorlokaler. Samtidig er det både spennende og krevende å skulle ta vare på både bærende konstruksjoner og fasader. Men jeg mener at det er en riktig vei å gå i et bærekraftperspektiv siden CO2-fotavtrykket til bygget dermed blir betydelig mindre enn om man skulle bygget nytt, påpeker konsernsjef Ståle Rød i Skanska Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ: Solgte for 450 millioner

Administrerende direktørSonja Horn i Entra forteller at eiendommen blir skreddersydd for kunnskapsdeling og møteplasser på en annen måte enn i et tradisjonelt kontorbygg. Bygningen skal rehabiliteres til et arbeidssted der fysiske omgivelser er tilrettelagt for å jobbe tverrfaglig med innovasjon og forretningsutvikling på tvers av selskaper.

– Arealene skal stimulere til samarbeid mellom aktørene i kompetansehuset. I et slikt prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse og erfaring, sier hun blant annet.

LES OGSÅ: Har fullt fokus på å kjøpe flere leiligheter 

Innvendig riving av bygget er gjennomført i en egen entreprise som Skanska ikke har ansvar for. Byggeprosjektet starter opp i tredje kvartal 2019 og skal være ferdig til 1. juni 2021.

Estate med podcast
Aktuelt
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.