NYTT: All innmaten i Universitetsgata 2 er fjernet, nå starter oppbyggingen.

Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen

Når Universitetsgata 2 åpner dørene i 2021, er det aller meste inni helt nytt.

Publisert

Skanska skal rehabilitere Universitetsgata 2 for Entra. Kontrakten ble signert 4. juli. Selskapet vant konkurransen om dette prosjektet i slutten av 2018, og kontrakten ble undertegnet 4. juli.

– Sammen med Entra har vi det siste halve året bidratt til å utvikle et tradisjonelt kontorbygg til moderne og attraktive kontorlokaler. Samtidig er det både spennende og krevende å skulle ta vare på både bærende konstruksjoner og fasader. Men jeg mener at det er en riktig vei å gå i et bærekraftperspektiv siden CO2-fotavtrykket til bygget dermed blir betydelig mindre enn om man skulle bygget nytt, påpeker konsernsjef Ståle Rød i Skanska Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ: Solgte for 450 millioner

Administrerende direktørSonja Horn i Entra forteller at eiendommen blir skreddersydd for kunnskapsdeling og møteplasser på en annen måte enn i et tradisjonelt kontorbygg. Bygningen skal rehabiliteres til et arbeidssted der fysiske omgivelser er tilrettelagt for å jobbe tverrfaglig med innovasjon og forretningsutvikling på tvers av selskaper.

– Arealene skal stimulere til samarbeid mellom aktørene i kompetansehuset. I et slikt prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse og erfaring, sier hun blant annet.

LES OGSÅ: Har fullt fokus på å kjøpe flere leiligheter 

Innvendig riving av bygget er gjennomført i en egen entreprise som Skanska ikke har ansvar for. Byggeprosjektet starter opp i tredje kvartal 2019 og skal være ferdig til 1. juni 2021.

Powered by Labrador CMS