Transaksjoner

Stor-Oslo Eiendom kjøpte på Helsfyr

Nå står den gamle fyrstikkfabrikken foran en vesentlig oppgradering.

NY EIER: Stor-Oslo Eiendom har kjøpt Fyrstikktorget av City Finansiering. Foto: Cityfinans
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fyrstikktorget på Helsfyr i Oslo har sitt navn fra tiden da Nittedals Tændstik-fabrikker produserte fyrstikker der. Produksjonen opphørte i 1967, og fabrikken ble på 1980-tallet bygd om til Fyrstikktorget senter. Nå starter et nytt kapittel på den historiske tomta.

– Stor-Oslo Eiendom og City Finansiering har inngått avtale om kjøp av eiendommen, og Stor-Oslo Eiendom overtok formelt mandag 1. juli. City Finansiering blir også med videre i det nye utviklingsselskapet, heter det i en pressemelding.

LES OGSÅ: Flykter fra høye leiepriser

– Fyrstikktorget blir et typisk Stor-Oslo Eiendom-prosjekt som er komplekst, sammensatt og teknisk utfordrende. Her skal vi bygge på, bygge om og bygge nytt. Her skal vi få til mye spennende, hvilket gir mange muligheter som helt sikkert vil gi noe tilbake til området i form av miljø og sosial bærekraft, sier adm. dir. Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

LES OGSÅ: Stakk av med arkitekturprisen

Ambisjonen hans er at Fyrstikktorget fortsatt skal bekle rollen som bydelens tyngdepunkt og definerte byrom, med tydelige arkitektoniske uttrykk. De planlagt grepene skal reetablere Fyrstikktorget som sted, med en stemning og karakter som skiller seg fra øvrig bebyggelse. City Finansiering har eid eiendommen i over 20 år, og har i flere år jobbet med prosjektet sammen med anerkjente arkitekter.

Cushman & Wakefield Realkapital har vært City Finansiering sin rådgiver i prosessen.

Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse