Aktuelt

Munch Brygge vant arkitekturpris

Munch Brygge stakk av med Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2019.

SKRYT: Munch Brygge får heder og ære av Oslo Arkitektforening.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er sjette gang prisen deles ut, og formålet er å rette oppmerksomhet mot

• arkitektur- og byutviklingsprosjekter av høy kvalitet i Oslo og Akershus
• sentrale og aktuelle rammebetingelser for faget
• våre bygde omgivelser som helhet

«Munch Brygge er et sterkt prosjekt, som på en overbevisende måte sett i lys av andre kommersielle prosjekter synliggjør at det er vektlagt flere kvaliteter. Det må spesielt trekkes fram at prosjektet tilfører kvaliteter til nærmiljøet og byen. Med sin enkle detaljering, røffe bestandige materialbruk, og sin flotte skalering er det et forbildeprosjekt. Det å tørre å bygge et hus med kun tegl som materialmessig hovedelement er beundringsverdig. Dette til tross for store utfordringer underveis i myndighetsbehandlingen i nedfelling av byplankonsept, utforming av bygningsvolumer og farge- og materialbruk», skriver komiteen om årets vinner.

Det er Lund+Slaatto som får prisen for Munch Brygge. Samtidig ønsker komiteen å berømme byggherre Stor Oslo Eiendom «for vilje til å satse på et prosjekt som beveget seg utover grensene for det opprinnelige oppdraget». Prosjektet anses som et viktig innspill til byplanstrategien.

Komiteen trekker frem fire punkter som begrunnelse for årets prisutdeling:

• Urbane kvaliteter/byplangrep
• Forhold mellom det offentlige og det private
• Bokvaliteter
• Materialbruk

Munch Brygge er et boligprosjekt i Bjørvika som består av boliger, en barnehage, i tillegg til næringslokaler på gateplan. Prosjektet består av fire boligblokker fordelt over to kvartaler, delt av en diagonal gate.

– Diagonalen oppstod etter et ønske om å skape en visuell forbindelse mellom Bjørvika, Sørenga og Ekebergåsen. Dette byplanmessige grepet forbinder bydelene visuelt, samtidig som det danner utgangspunkt for prosjektets karakteristiske form og organisering, sier Espen Pedersen, arkitekt og leder hos Lund+Slaatto Arkitekter.

Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Kjøpte på Forus (+)
Transaksjoner
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Dette skal bli en attraktiv del av Fjordbyen
Utvikling
P-huset Oslo S fikk nei til ny adkomst (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Smarthuskonsern med norsk storsatsing
Karriere
Trafikkskolegründer solgte bygård (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Rettsvirkning av plandokumenter (+)
Juss
Krangler videre etter milliontvist (+)
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.