SAMARBEID: Anders Buchardt og Andreas Jul Røsjø vil samarbeide om NRK-tomten.

Buchardt og Møller Eiendom vil utvikle NRK-tomten

AB Invest og Møller Eiendom har funnet sammen for å utvikle NRK-tomten.

Publisert

Stadig flere melder seg på i kampen om å utvikle NRK-tomta på Marienlyst. Tidligere har Solon Eiendom og Aspelin Ramm meldt at de sammen ønsker å utvikle eiendommen. Og sist uke kom Ferd på banen med sitt prosjekt Lyst.

Før jul i fjor meldte Møller Eiendom sin interesse for prosjektet, og nå har selskapet fått med seg Artur og Anders Buchardts investeringsselskap AB Invest. De to selskapene har inngått et samarbeid om å kjøpe og utvikle Marienlyst i fellsskap. «Begge selskapene har betydelig investerings- og utviklingskapasitet og har styrket sine respektive organisasjoner for å påta seg større byutviklingsprosjekter», skriver de i en melding. NRK har hyret inn Newsec og Hadrian til å selge Marientyst-tomten i år.

– AB Invest AS ønsker nå å ta en langsiktig posisjon i Oslo-området, og da er et slikt samarbeidsprosjekt en viktig milepæl for vår satsing fremover. Det var naturlig for oss å inngå samarbeid med Møller Eiendom. Vi er begge familieeide selskaper med et langsiktig perspektiv, sier styreleder i AB Invest, Anders Buchardt.

– Et så sentralt og krevende utviklingsområde som Marienlyst krever reguleringskompetanse og bred utviklingserfaring. Sammen vil selskapene komplettere hverandre for å kunne forme et nyskapende og helhetlig byutviklingsprosjekt på Marienlyst, sier adm. direktør i Møller Eiendom, Andreas Jul Røsjø.

Powered by Labrador CMS