LYST: Ferd og Snøhettas prosjekt for NRK-tomta. Ill.: Snøhetta.

Ferd inn i kampen om NRK-tomta

Ferd har fått med seg Snøhetta til å foreslå prosjektet Lyst på Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

– Marienlyst vil bli helt sentralt i det nye Oslo, og eiendommen har en historie som forplikter. Vi vil skape en ny bydel som forener historien til NRK med kunnskapsmiljøene rundt. Vi vil bidra til å gjøre Oslo til en enda grønnere, mer skapende og inkluderende by, sier eier og styreleder Johan H. Andresen i Ferd.

Det fredede Kringkastingshuset har fått navnet Lysthuset. Det skal få rollen som en samlingsplass for innovasjon- og gründervirksomhet. Bygget skal være en møteplass for både bydelen og byen. Mellom bygningsfløyene skal det lages et stort allrom som åpnes for hele byen. Det skal også bygges store lekestativer som skal gå over flere etasjer inne i allrommet.

– Dette bygget har alle forutsetninger for å bli et inkluderende samlingspunkt for hele byen, sier grunnlegger og partner Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

Ferd har jobbet med Snøhetta siden høsten 2018 for å utvikle ideer for området.

– Ferd vil skape bolyst, skapelyst og opplevelseslyst på Marienlyst. Bolyst fordi vi vil utvikle gode boliger og et bomiljø som folk vil trives i. Opplevelseslyst fordi vi ønsker å lage et samlingspunkt for hele byen. Skapelyst fordi vi vil skape rom for innovasjon, forskning og bærekraftig utvikling med utgangspunkt i kunnskapsmiljøene fra Forskningsparken og Blindern og ned mot Majorstuen, sier Ferd Eiendom-sjef Carl Brynjulfsen.

– Vi vil bruke all vår erfaring fra langsiktig industrielt eierskap i etablerte og nystartede selskaper og eiendomsutvikling for å bidra til at dette blir den nye bydelen Oslo trenger, sier eier og styreleder Johan H. Andresen.

Ferd vil forholde seg til planforslaget som blir vedtatt politisk, både når det gjelder antall boliger og tomteutnyttelse.

– Vi ønsker å utvikle en ny og grønn bydel med høye ambisjoner for bærekraftige og grønne mobilitetsløsninger som bil- og sykkeldeling, flerbrukshall, barnehage og gode uteområder. Vi har en ambisjon om å gjøre Lysthuset til et powerhouse, et hus som produserer mer energi enn det bruker. Dette skal bli et godt sted å bo, sier Carl Brynjulfsen.

Powered by Labrador CMS