Bolig

Ja til 25 leiligheter og 1.400 kvadratmeter næring

Like før jul i fjor ble planene for sentrumseiendommen presentert for politikerne i Rakkestad. Nå foreligger tillatelsen, og det betyr leiligheter for 100 millioner kroner.

BOLIGER: Det går mot fortetting av Rakkestad sentrum når Heiergården blir erstattet med 25 leiligheter og en Europris-butikk.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Å bygge om Heiergården midt i Rakkestad sentrum kunne ikke gjøres uten tre dispensasjoner fra områdereguleringen. Men rådmannen lot seg overbevise av prosjektet som Rakkestad Næringstorg og Skanbygg nylig la frem, og da var ikke veien lang for formannskapet å:

1. Senke BYA fra 80-100% til 70%.

2. Flytte litt på et gateløp.

3. Øke handelsarealet fra 1.100 til maksimalt 1.400 kvadratmeter – dette prosjektet er 1.386.

– Sentrumsplanenes utnyttelsesgrad med opp mot 100 % vil i mange tilfeller kreve oppføring av bygg på flere tomter samtidig eller oppføring av bygg i eller tett på nabogrense. Der dette ikke blir gjennomført eller ikke er hensiktsmessig vil det være meget vanskelig å oppnå den høye utnyttelsen som det er lagt til rette for, begrunner rådmannen blant annet.

Gitt de forutsetninger som ligger i prosjektet og rammene i sentrumsplanen mener rådmann Alf Thode Skog at prosjektet oppfyller intensjonen i planarbeidet.

– Prosjektet er godt tilpasset Rakkestad sentrum. Prosjektet vil ikke fremstå som dårlig utnyttet, snarere tvert imot, understreker Skog.

Klart før sommeren

– Vi sender rammesøknaden i disse dager, alt vi har ventet på var dette klarsignalet siden nabovarslene er godkjent. Så lager vi et prospekt og jeg regner med at vi kan starte byggingen i god tid før sommeren litt avhengig av salget, sier Tormod Andreas Ruud i Rakkestad Næringsforening.

Han melder om en viss interesse allerede, og at folk er positive til fortetting i sentrum.

– Folk sier de synes det er positivt at det skjer noe. Vi hadde god tro på at prosjektet skulle gå gjennom, og har lagt litt ekstra i eksteriøret og fasadene slik at bygningene blir tiltalende. Det betyr noe for dem som skal bo der og for naboene. Vi har dessuten skrevet en intensjonsavtale med Europris, som også blir positivt for sentrum. Omsetningsverdien på boligene kommer til å ligge rundt 100 millioner kroner, påpeker han.

Den 2,5 mål store eiendommen består i dag av en parkeringsplass og et gammelt bolighus med forretning i første etasje. Den bygningen skal rives.

Fakta

Rakkestad kommune i Østfold grenser i vest mot Sarpsborg og i sør mot Halden. Det bor 8.300 kinnbyggere der, drøyt halvparten av dem i tettstedet ved samme navn.

Rakkestad Næringstorg AS eies ifølge proff.no av:

Ruud Eiendom 20% (Tormod Andreas Ruud 100%).
Arild Aaserud 20%.
Myhrvold Glass & Leker 20% (Ole Jørgen Myhrvold 66,66%).
Erik Harstad 20%.
Rakkestad Næringstorg AS 20%.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå biter kjøpesenterfallet på Thon (+)
Aktuelt
– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil vinne kampen om Østlandet
Aktuelt
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Vil anlegge kolonihage på taket
Utvikling
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Vil ha flytende drivhus i Fjordbyen (+)
Utvikling
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner