Alfred Ydstebø har store planer for havgapet på Kvitsøy.

Her skal Snøhetta tegne spektakulært hotell

Snøhetta skal tegne Base Propertys spektakulære hotell i havgapet på Kvitsøy.

Publisert

Det var i slutten av august at Alfred Ydstebø og hans selskap Base Property lanserte ideen om et spektakulært hotell i havgapet lengst vest på Rogaland-øya Kvitsøy. Måler er et unikt hotell «preget av en særegen arkitektur». Hotellet kan bli på opp mot 150 rom, og det skal foruten beliggenheten og omgivelsene bli «anerkjent for sitt kjøkken, med kokker og lokale råvarer i toppklasse», samt alle aktivitetene som naturen på Kvitsøy innbyr til.

Inspirasjonen til hotellet er hentet fra blant annet Ion Adventure Hotel på Island og Fogo Island Inn på Newfoundland.

Nå har Base Property inngått avtale med Snøhetta om utviklingen av det nye hotellet. Snøhetta er valgt på grunn av sin spisskompetanse på arkitektur og landskap, og har allerede vært på befaring i området hvor hotellet er planlagt.

– Det er et helt unikt prosjekt og vi ser virkelig frem til å jobbe med dette. Det er vilt, det er vakkert, og det kan være veldig vått på Kvitsøy, sier prosjektdirektør Jette Cathrin Hopp i Snøhetta.

– Snøhetta er et internasjonalt selskap, og dette er et prosjekt som i aller høyeste grad henvender seg mot det internasjonale markedet, sier Alfred Ydstebø.

Powered by Labrador CMS