Nyheter

Mange studenter i boligkø

Ifølge Norsk studentorganisasjon (NSO) er det nå 11.307 studenter på venteliste for å sikre seg studentbolig.

MANGE UTEN STUDENTBOLIG: Over 6000 studenter mangler fortsatt et sted å bo i Oslo.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Årets køtall fra Norsk studentorganisasjon (NSO), i samarbeid med studentsamskipnadene i Norge, viser at antallet studenter på venteliste for studentbolig øker sammenlignet med samme tid i fjor.

– Det er alvorlig at så mange starter studietiden uten å ha et sted å bo. Studiestart skal brukes til å bli kjent med medstudenter og fagmiljøet, ikke til å gå på visninger og hoppe fra sofa til sofa, sier leder av NSO, Marianne Andenæs.

Les også: Sterk prisøkning på utleieboliger i Oslo i juni

Til tross for at regjeringen har satset stort på bygging av studentboliger er det flere som står i kø i 2016, enn året før. Regjeringen bevilget penger til bygging av 2200 studentboliger for 2016. NSO mener det bør økes til 3000 boliger i statsbudsjettet for neste år. En av grunnene er en økning i antall studenter. Det er også en utfordring å finne gode og rimelige tomter, eller at det tar lang tid å behandle byggesøknader i kommunen. Studentboliger bygges som et spleiselag mellom staten og studentene gjennom studentsamskipnadene. NSO utfordrer nå vertskommunene.

Les også: Enklere å bygge om og leie ut

– Vi trenger flere studentboliger. I tillegg til at regjeringen må opprettholde og øke sin satsning håper vi nå kommunene blir med og sikrer rimelige tomter og rask saksbehandling, uttaler Andenæs.

Utleiemegleren på sin side, avviser at det skal være noen grunn til at studenter står i kø for bolig, og viser til at det er et stort antall ledige boliger på markedet.

Det er Oslo og Akershus som utmerker seg med flest studenter i kø for studentbolig. Her står 6264 studenter på venteliste, noe som er nesten en dobling fra i fjor.

I Østfold, Vestfold, Buskerud, Telemark, Nord-Trøndelag står det ingen i kø for studentbolig, ifølge en oversikt utarbeidet fra NSO.

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.