Nyheter

Sterk prisøkning på utleieboliger i Oslo i juni

Tross rekordmange boliger til leie, så øker leieprisene.

KRAFTIG ØKNING: Leieprisen for 1-romsleiligheter i Oslo har økt med 6,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser ferske tall fra Utleiemegleren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

– Små, arealeffektive leiligheter vinner i dagens marked i Oslo, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juni 2016 viser at det nå i snitt koster 9 186 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på hele 7,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7 prosent.

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

I snitt kostet det 11 860 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juni 2016, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det på samme nivå (oppgang på 0,1 prosent).

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 731 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 1,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,1 prosent.

– Vi får stadig henvendelser fra potensielle investorer som tar kontakt for å investere i en eller flere utleieboliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

– Vi finner særlig gode investeringsmuligheter i områder som Løren, Økern, Nydalen, Ensjø og hele Groruddalen, sier han.

Asker og Bærum
I Asker og Bærum økte leieprisene sist måned.

I snitt kostet det 11 522 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i juni 2016, dette er en oppgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere.

I snitt kostet det 13 450 kroner å leie en 3-roms leilighet i Asker og Bærum i juni 2016, dette er en oppgang på 4,5 prosent fra måneden tidligere.

– Årets høyeste leiepris i Asker og Bærum er en villa på Blommenholm som er leid ut til 47 500 kroner i måneden, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Romerike
På Romerike holdt leieprisene seg stabile i juni med stor aktivitet på leiemarkedet, både fra leietakere og investorer.
I snitt kostet det 9 607 kroner å leie en 2-roms leilighet og 11 641 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,4 prosent.

Les også: Dette har gitt høyere eiendomsverdi

Bergen
I Bergen holdt leieprisene seg stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 833 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i juni 2016.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp og bergenskontoret har leid ut flere boliger denne måneden enn noen gang tidligere, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Oljebransjen har tradisjonelt leid de dyreste boligene, men nå er det lav etterspørsel fra denne bransjen. Dette gjør det tyngre å leie ut boliger med leiepriser over 20 000 kroner, sier han.

– Vi er på full fart inn i høysesongen og all erfaring tilsier at det blir høy temperatur på leiemarkedet i Bergen også de kommende 2-3 månedene. Skal du leie bolig i Bergen fra høsten av, bør du komme deg på banen nå før det blir enda flere om beinet, sier Hove.

Stavanger
I Stavanger var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 9 042 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 12,9 prosent.

I snitt kostet det 10 980 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 13,2 prosent.

-Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Les også: Enklere å bygge om og leie ut

Drammen
I Drammen var leieprisene stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 3-roms leilighet i Drammen i juni 2016.

– Flere investorer ser muligheter i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Trondheim
I Trondheim var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 10 062 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 600 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i juni 2016.

– Den store satsingen på nye studentboliger har gjort Trondheim til en bedre studentby. Med flere hundre nye boliger i markedet, er det nå balanse mellom tilbud og etterspørsel av boliger i Trondheim, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.