Rådhuspassasjen er en av Oslos mest attraktive kontorbeliggenheter.

Vil stenge Rådhuspassasjen

Nordea Liv ønsker å iverksette en omfattede og gjennomgående rehabilitering av Olav Vs gate 6 i Oslo. Planen innebærer en utvidelse av eiendommen, samt at Rådhuspassasjen stenges.

Publisert

– Rådhuspassasjen har en av Oslos mest attraktive kontorbeliggenheter, og vi er svært tilfreds med å kunne innlemme denne eiendommen i vår portefølje, uttalte investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen, da kjøpet av Rådhuspassasjen ble offentliggjort i januar 2016.

Nå ønsker livsforsikringsselskapet å rehabilitere eiendommen. På vegne av Nordea Liv har Pilot Arkitekter anmodet Plan- og bygningsetaten om et tidligmøte for prosjektet.

Av anmodningen fremgår det at ”eier av eiendommen ønsker å iverksette en omfattede og gjennomgående rehabilitering av den eksisterende bygningsmassen på eiendommen”. Pilot Arkitekter ber om tidligmøte for en overordnet avklaring av prosess, rammer og vilkår.

– Primært er det ønskelig med en prosess med byggesak med dispensasjon fremfor plansak, skriver arkitektselskapet.

Eiendommen er i dag bebygget med en bygningsmasse som strukturelt sett er tre bygg: Olav V’s gate, Midtbygget og Fridtjof Nansens plass. Hensikten med tiltaket er å binde sammen disse delene til en helhet.

Planene innebærer at Rådhuspassasjen stenges for gjennomgang, og arealet benyttes til forretning/bevertning, inngangsparti og fellesarealer. I tillegg skal tekniske anlegg på tak fjernes og erstattes av kontorarealer. Dette medfører påbygg som er suksessivt tilbaketrukket fra Fritjof Nansens plass.

Dessuten ønskes dekkene i Midtbygget over Rådhuspassasjen revet og reetablert for å oppnå sammenhengende etasjeplan. Dette gir økning av arealet pr. etasje.

De foreslåtte tiltakene innebærer at det samlede arealet i eiendommen økes med 1.700 kvadratmeter.

Fasadene mot Olav V’s gate 6 og Rådhusplassen beholdes, men for å bedre bygningens energiforbruk planlegges utskifting av vinduene.

Powered by Labrador CMS