Ferd Eiendom har endelig fått solgt Strandveien 8. (Foto: Ferd Eiendom)

Kjøper for over 920 mill.

Oslo Areal har kjøpt eiendommen Strandveien 4, 8 og 10 av Ferd Eiendom til en eiendomsverdi på 922,5 millioner kroner.

Publisert

Eiendomsverdien i transaksjonen på 922,5 millioner kroner gir ifølge Oslo Areal en yield på i underkant av 5 prosent. Eiendommen er hovedsakelig leid ut til Lundin Norway på en langsiktig leieavtale.

Eiendommen ligger svært sentralt på Lysaker, 2-3 minutters gangavstand fra Lysaker stasjon. Eiendommen ble totalrehabilitert for 130 millioner kroner for hovedleietakeren.

– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på kontoreiendommer nært kommunikasjonsknutepunkt i Oslo-området, sier adm. direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal AS.

Kontorarealet i Strandveien 4-8 er på ca. 18 000 kvadratmeter. Strandveien 10 er på 900 kvadratmeter. Inkludert parkering er Strandveien 4, 8 og 10 på ca. 23 500 kvadratmeter.

Ferd Eiendom kjøpte Strandveien 4-8 i juni 2013 fra Aberdeen Pan Nordic., og høsten 2015 var Ferd Eiendom i ferd med å selge den. Men salget strandet etter at due dilligence avdekket et vedlikeholdsetterslep i garasjen.

– Vi ble ikke enige om en del forhold og avsluttet derfor forhandlingene, sa adm. direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom om salget som strandet.

Det skal ha vært KLP Eiendom som var budgiveren, og det var saltutslag i garasjen som bidro til at avtalen gikk i vasken. KLPs saltmåler skapte faktisk problemer også da de kjøpte Lysaker Torg 35 fra Norwegian Property, men avtalen gikk likevel igjennom. Med tanke på at det har vært et yieldfall siden høsten 2015, er det grunn til å tro at Ferd Eiendom tjente gode penger på at salgsprosessen fra da gikk i vasken.

Det er DNB Næringsmegling og Advokatfirmaet Schjødt som har vært rådgivere for Oslo Areal i kjøpsprosessen.

Powered by Labrador CMS