KJØPER MER I SVERIGE: Ivar Tollefsen.

Går inn i nytt storprosjekt

Kjøper 1660 leiligheter i Malmö – og planlegger et høyhus på 22 etasjer.

Publisert

Boliginvestoren Ivar Tollefsen har vært svært aktiv i det svenske og danske eiendomsmarkedet det siste året. Nå tar han igjen et stort boligjafs i Sverige gjennom Heimstaden AB, hvor Tollefsen er største aksjonær.

REVITALISERING. Slik kan området Rosengård i Malmö bli, om Ivar Tollefsen og hans tre samarbeidspartnere får det som de vil. Skissen viser blant annet et nytt høyhus på 22 etasjer.(Ill.: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S)

Sammen med eiendomsselskapene Balder, Victoria Park og MKB stifter Heimstaden AB et nytt selskap, som skal erverve om lag 1160 leiligheter i Rosengård i Malmö fra MKB. Nå startes arbeidet med en detaljplan som skal revitalisere området Rosengård og utvikle bydelen til en trygg, ettertraktet og sentral del av Malmö.

Les også: Tok førjulsshoppingen i Danmark

Les også: Kjøper for en kvart milliard i Norrköping

Byutviklingsprosjektet går under navnet Culture Casbah og initativtakerne planlegger å føre opp et høyhus på 22 etasjer, i tillegg til flere andre boliger. Totalt er det prosjektert om lag 200 nye boliger og 30 forretningslokaler.

Markedsverdien på eiendommene som kjøpes fra MKB oppgis til 1,1 milliarder svenske kroner, og de fire samarbeidspartnerne vil eie 25 prosent hver av aksjene i Rosengård Fastighets AB.

Les også: Tollefsen i dialog om nytt storkjøp i Sverige

Les også: Trump og Tollefsen eier like mye

Powered by Labrador CMS