Kjøpte Hotell 33

Transaksjonskongen Edgar Haugen jr. har slått til igjen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Denne gangen er kjøpet Quality Hotell 33 (foto) på Økern, som er tegnet av den kjente arkitekten Erling Viksjø. Han tegnet også i sin tid Regjeringskvartalet. Hotellbygget ble opprinnelig oppført i 1968 som hovedkontor for daværende Standard Telefon og Kabelfabrikk, senere Alcatel.

I 2007 sto bygget ferdig som hotell etter en større ombygging til rundt 200 millioner kroner. Hotellet har i dag 242 rom, med konferansekapasitet til totalt 980 gjester. Det er videre en stor hovedrestaurant med plass til inntil 300 gjester, samt restaurant og bar i toppetasjen.

OBOS og Aspelin RammDet formelle kjøpsobjektet er Hotell 33 AS. Dette er et selskap som var eid med 50 prosent av OBOS Forretningsbygg AS, 40 prosent av Aspelin Ramm Eiendom AS og 10 prosent av Ringkjøb Invest AS (Peter Groth med familie).

I kvartalsrapporten til OBOS Forretningsbygg fremkommer det at Hotell 33 AS den 1.oktober ble solgt til Ragde Eiendom AS for 312,8 millioner kroner.«Jeg liker hotellet og ser på det som en langsiktig investering», begrunner Haugen jr. kjøpet i en epost til NE nyheter.

Konserndirektør Nils Bøhler i OBOS sier at salget er en porteføljetilpasning, ettersom de fra tidligere eier mange eiendommer i området og ved årsskiftet kjøpte Ulven-området. – Vi så nå muligheten til å ta en gevinst og bruke pengene til å se på andre eiendommer vi kan utvikle, sier Bøhler til NE nyheter tirsdag kveld.

DesignhotellLeietaker i hotellet er Choice Hotels, altså Petter A. Stordalen. På hjemmesidene beskrives Quality Hotel 33 som et «prisvinnende designhotell med mye særpreg og historie i veggene.» Hotellet var en kandidat til Cityprisen i 2009.

Hotell 33 AS hadde i 2015 leieinntekter på 17,1 millioner kroner, opp fra 16,3 millioner i 2014. Men Haugen jr. opplyser at leieinntektene nå utgjør 19,6 millioner kroner. Forutsetter vi snaue 19 millioner i netto leieinntekter, indikerer det en netto direkteavkastning – yield – i området 6 prosent.

Hotellet har altså 242 rom. Det betyr at Ragde Eiendom har betalt drøyt 1,29 millioner kroner per rom. Eiendomsmassen utgjør 12 000 kvadratmeter, som tilsvarer en kvadratmeterpris på litt over 26 000 kroner.

En del gjeldEiendommene var for øvrig ved utgangen av fjoråret i regnskapet til Hotell 33 AS bokført til 242 millioner kroner i, mens totalbalansen i selskapet utgjorde 275 millioner. Hotell 33 AS hadde per 31. desember 2015 en langsiktig gjeld på 208 millioner kroner, der gjennomsnittlig pantelånsrente var på 3,19 prosent.

Det såkalte yieldgapet ved transaksjonen er dermed på nærmere 3 prosentpoeng, gitt at lånebetingelsene blir tilnærmet uendret og pantelånet overføres ny eier.

Powered by Labrador CMS