Pris til Grensesvingen 7

Grensesvingen 7 til Oslo Areal har fått FutureBuilt pris 2014.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ifølge hjemmesidene til Oslo Areal er begrunnelsen for tildelingen blant annet en sentral lokalisering og tilrettelegging for syklende, som sykkelverksted og vaskeplass. Det er en stor grad av gjenbruk i bygget, med tegelfasade, trapperom, heissjakter og betongdekke.

Rehabiliteringen av Grensesvingen 7 (bildet) har vært til energiklasse og miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent. Videre har Grensesvingen 7 fått et desentralisert og behovstyrt ventilasjonssystem, og energikilden er varmepumpe luft-vann.

16 422 kvadratmeterstore Grensesvingen 7 er opprinnelig et kontorbygg fra 1986, der leietakerne nå er Miljødirektoratet og Undervisningsbygg. Bygget er altså rehabilitert, og prosjektet ble gjennomført som en samspillskontrakt mellom Oslo Areal og totalentreprenør Bunde Bygg.

Totale bygge- og planleggingskostnader for prosjektet var 240 millioner kroner, eller 14 565 kroner per oppvarmet areal. Av dette utgjør merkostnadene for til den høyere energistandarden drøye 9,7 millioner kroner, som tilsvarer 600 kroner per kvadratmeter oppvarmet areal.

Enova har støttet prosjektet med 5,9 millioner kroner. Målet for netto energibehov i bygget er lave 81,6 kWh per kvadratmeter.

 

Powered by Labrador CMS