Ukens Tips: Se Eiendom med grunnboksopplysninger

Grunnboksopplysninger er heretter tilgjengelige via nettstedet "Se Eiendom".

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Se Eiendom (www.seeiendom.no) er en tjeneste levert av Kartverket. Ved hjelp av Se Eiendom kan man søke opp en eiendoms adresse eller matrikkelnummer (gårds- og bruksnummer mv.). Man kan også få nærmere informasjon om eiendommen i form av blant annet kartoversikt, koordinater, areal, type bygg som er oppført på eiendommen, om eiendommen er en festetomt, om det er registrert grunnforurensning på eiendommen og om eiendommen er seksjonert.

Se Eiendom har nå blitt koplet opp mot grunnboken. Det er dermed mulig å bestille bekreftet grunnboksutskrift via Se Eiendom, samt å hente ut elektronisk, ubekreftet grunnboksutskrift. Av grunnboksutskriften fremgår eiendommens hjemmelshaver, pengeheftelser og servitutter som er tinglyst på eiendommen, samt også grunndata.

Siden grunnboken inneholder personopplysninger, må man logge seg inn ved hjelp av elektronisk ID for å få tilgang (Min ID, BankID, Buypass eller Commfides).

——————–

Ukens tips er en samling praktiske tips utarbeidet av Wikborg, Rein & Co. Tipsene vil bli publisert hver uke og er forfattet av advokater i Wikborg, Rein & Co.

Om artikkelforfatterne:

Line Ravlo-Losvik er partner dr. juris i Wikborg Rein og leder av firmaets Næringseiendomsteam.

Trude Gran er fast advokat ved Wikborg Rein Oslo-kontor og medlem av firmaets Næringseiendomsteam.

Foto: Erik Buraas/StudioB13

 

Powered by Labrador CMS