Toppnivåer på Lysaker

Norwegian Property oppnår over 2000 kroner kvadratmeteren for nye leiekontrakter på Lysaker Torg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det børsnoterte eiendomsselskapet meddelte mandag at de har inngått en femårig avtale med Uno-X Energi AS om leie av i overkant av 2700 kvadratmeter i Lysaker Torg 35 (se foto). Dette er lokalene som If Skadeforsikring fraflytter neste vår til fordel for Hydros gamle lokaler på Vækerø.

Sammen med den nylig annonserte leiekontrakten med L'Oréal Norge AS på drøyt 2000 kvadratmeter, innebærer avtalen med Uno-X Energi AS at rundt en tredjedel av kontorarealene i bygget nå er utleid. Hele Lysaker Torg 35 er på 14 800 kvadratmeter.

– Veldig godt fornøyd– Vi har oppnådd 2100 kroner kvadratmeteren, og det er vi veldig godt fornøyde med, sa konsernsjef Olav Line på mandagens resultatpresentasjon om leienivået på Lysaker. 2100 kroner er bare marginalt under det Mustad Eiendom oppnår når Petroleum GeoServices flytter til nybygget Lilleakerveien 4.

Uno-X Energi AS fraflytter Norwegian Propertys lokaler i Drammensveien 134 bygg 2 og 3, som skal gjennomgå en omfattende ombygging og modernisering fra 2013.

I tillegg har Norwegian Property inngått en intensjonsavtale med Total E&P Norge AS om et tilbygg i Finnestadveien 44 i Stavanger. Bygget har i dag et samlet areal på i overkant av 22 000 kvadratmeter. Intensjonen er en utvidelse på 3500 kvadratmeter med varighet i 15 år.

– Veldig god etterspørsel– Avtalene som er inngått med Uno-X Energi og Total E&P Norge, bekrefter at det er god etterspørsel i markedene der Norwegian Property har sin kjernevirksomhet og geografiske satsingsområde, kommenterer Olav Line i børsmeldingen.

På presentasjonen mandag sa Line at de opplever en «veldig god etterspørsel» på leiesiden og har noe høyere utleieaktivitet enn «noen av våre kjære konkurrenter». Enkelte områder er veldig attraktive og oppnår gode priser, mens i andre områder er utviklingen mer eller mindre flat.

– Men den største forskjellen i markedet er mellom gode og dårlige eiendommer. Endelig er det blitt forskjell i Oslo mellom godt og dårlig, Oslo-markedet er blitt veldig selektivt. De fleste kundegruppene er plassert i sine segmenter, og det er liten bevegelse mellom øst og vest, sa konsernsjefen.

Mye å fylleUtleiestatus for en del store bygg til Norwegian Property som skal ombygges, er for øvrig:I Drammensveien 134 er bygg 5 fylt opp. 10 000 kvadratmeter av 28 000 kvadratmeter i de andre byggene er fylt opp av Statens pensjonskasse.

I Stranden 1 har NPRO leid ut 2400 kvadratmeter til DNO International, mens det gjenstår drøyt 11 000 kvadratmeter med ledige kontorlokaler. 48 prosent av Stranden 3 er fylt opp, det vil si rundt 6000 kvadratmeter, mens i Stranden 5 er det ennå ikke tegnet noen kontrakter.

I Sandakerveien 138 står to fulle etasjer ledige, ifølge Line. I Badehusgaten 37 i Stavanger er det heller ikke leid ut noe, men Line & Co har her begynt utleieprosessen i et bygg med 13 000 kvadratmeter kontorarealer, og som er på 21 500 kvadratmeter totalt.

Powered by Labrador CMS