Orkla-salg til under 6 prosent

Orkla selger hovedkontoret i Karenslyst allé, yielden kan bli nede på 5-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Finansavisen skriver tirsdag at Orkla med konsernsjef Bjørn Wiggen i spissen (bildet) skal selge hovedkontoret i Karenslyst allé 6. Prisantydningen ligger rundt 300 millioner kroner.

Årlige leieinntekter etter eierkostnader i bygget er 17,8 millioner kroner. Orkla betaler nå 2250 kroner kvadratmeteren for kontordelen i det 8044 kvadratmeterstore bygget, og de betaler 1000 kroner kvadratmeteren for parkeringsanlegget.

En yield på 6 prosent gir en verdi på 297 millioner kroner, en yield på lave 5,8 prosent tilsvarer 307 millioner i salgsverdi. Da er vi helt nede på bunnivåene i dagens marked. Næringsmeglere har antydet 5,75 prosent for de aller beste salgsobjektene fremover, men da snakker vi om CBD-området, altså Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen.

– Ja, vi skal nok under seks blank. Det er målsetningen, og i så fall blir det den første eiendommen som kommer under det nivået i denne runden, uttaler Pål Berg i DnB NOR Næringsmegling til Finansavisen.

En salgspris på 300 millioner kroner tilsvarer for øvrig 37 300 kroner kvadratmeteren. 2250 kroner kvadratmeteren i leiepris er opp mot toppnivåene på Skøyen, særlig for såpass store lokaler.

Bygget som Orkla selger, ble oppført i 1996/97 på det gamle fabrikkområdet til daværende NEBB, men er ifølge salgsprospektet løpende oppgradert. De seneste årene er Orklas hovedkontor pusset opp for 12,6 millioner kroner. Det er ifølge Pål Berg stor interesse for bygget.

– Det kommer nok som en konsekvens av at det har vært et lavt utbud av denne typen kontorbygg i Oslo-regionen i år. Den siste var Skatt Øst i Schweigaards gate, men ellers har det hovedsakelig vært mye i handelseiendommer, samt logistikk– og undervisningsbygg, sier Berg til Finansavisen.

Orkla skal leie bygget i sin helhet i ti år, deretter har de en opsjon på forlengelse av leiekontrakten i fem pluss fem år. Det er Orkla Eiendom som i dag eier bygget, som i sin helhet er leid ut til Orkla.

Foto: Flickr.com

Powered by Labrador CMS