KLP Eiendom kjøper Skattekvartalet

Så er det bekreftet: KLP Eiendom er kjøperen av Skattekvartal-bygningen i Schweigaards gate.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I begynnelsen av mai ble det kjent at Rom Eiendom skal selge den prisbelønte Skattekvartal-eiendommen i Schweigaards gate 17-19. I midten av juni var partene inne i den avsluttende salgsprosessen. Etter det NEnyheter erfarer, var det fire budgivere inne i den avgjørende prosessen, hvorav et par livselskaper og Solist Eiendom, altså Christian Ringnes, Petter A. Stordalen, Bjørn Rune Gjelsten og Knut M. Stokke.

Nå bekrefter adm. direktør Steinar Manengen i KLP Eiendom at de er kjøperen.– Ja, det kan jeg bekrefte. Det blir en overtakelse av eiendommen i august, sier Manengen til NEnyheter.

– Hva kan du si om kjøpesummen?– Vi er blitt enige om ikke å offentliggjøre denne. Det er en stor transaksjon, men vi ønsker alltid å kjøpe litt billigere, svarer Manengen på tilleggsspørsmålet om han er fornøyd med prisen han betaler.

Ifølge regnskapene til Schweigaards gate 17-19 for 2008 ligger leieinntektene på 43,2 millioner kroner i året, mens eiendommen var bokført til 585 millioner kroner. Forutsetter vi en yield ned mot 6 prosent, snakker vi om drøyt 700 millioner kroner, eller 28 000 kroner kvadratmeteren for den 25 500 kvadratmeter store bygningen.

Men ringreven Steinar Manengen er ikke kjent for å gi bort unødig med penger, så med en yield på la oss si 6,4 prosent, indikerer det en salgssum på 675 millioner. Analytiker Gro Anette Byberg i Newsec har for øvrig trodd på en ganske skarp yield ved et salg, blant annet på grunn av beliggenheten.

– Det er en fint beliggende eiendom, som er spennende på sikt. Det skjer mye rundt Oslo S, og vi regner med at bygget vil bli tilnærmet fullt utleid fremover, sier Steinar Manengen om hvorfor de har kjøpt eiendommen.

Manengen avviser på spørsmål fra NEnyheter at bygget er et prestisjebygg for KLP.

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi har større bygg og prestisjebygg på den andre siden av jernbanesporene, svarer han.

Ifølge Manengen blir det neppe sendt ut noen pressemelding med nærmere detaljer om transaksjonen.

– Nei, vi vil ikke gjøre det, og jeg tror heller ikke at Rom Eiendom vil gjøre det, sier han. Forretningsansvarlig Tomas Miøen i Rom Eiendom vil overfor NEnyheter ikke kommentere transaksjonen.

Edit: Adm. direktør Pål Berger i Rom Eiendom opplyser til NEnyheter tirsdag ettermiddag at de vil sende ut en pressemelding om transaksjonen onsdag.

Foto: Rom Eiendom

Powered by Labrador CMS