Skal under 6 prosent

Adm. direktør Per Hjorth i Newsec mener prime yield skal under 6 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det sier Hjorth i et intervju med Finansavisens eiendomsbilag torsdag. Newsec anslår i dag i likhet med andre næringsmeglere avkastningskravet for de mest attraktive eiendommene til 6 prosent. Hjorth sier de blant annet solgte Wergelandsveien 23/25 før sommerferien til en yield på 6,0 prosent.

– Men for de aller beste objektene i CBD vil nivået på neste transaksjon trolig ligge under det, sier Hjorth (bildet) til Finansavisen.

Wergelandsveien 23-25 er den såkalte Rædervillaen, som ligger ved siden av Kunstnernes Hus. Per Hjorth vil ikke si noe om prisen for eiendommen som ble kjøpt for lave 20 millioner kroner ved årsskiftet 1998-99. Men en yield på 6 prosent tilsvarer som NEnyheter skrev i juni en verdi for ”villaen” på 80 millioner kroner, som ikke er langt unna teknisk verdi for bygget.

En salgssum på 80 millioner kroner tilsvarer også nærmere 40 000 kroner per kvadratmeteren for et bygg som ikke kan sammenliknes med et rent ordinært kontorbygg.

Det er likevel et problem i dagens transaksjonsmarked, ifølge Newsec-sjefen: Kjøperne er for lite ”bull”, altså for lite optimistiske. Det er for få av dem som tør å ta risiko.

– Er man litt offensiv, kan man gjøre gode kjøp nå. Vi tror jo prisene skal opp og mener man må strekke nakken litt for å komme til matfatet, sier Per Hjorth til avisen.

Ifølge Hjorth er det særlig tre kjøpergrupperinger i markedet nå: De private eiendomsinvestorene med ledig kapital og kapasitet, utlendinger – i hovedsak tyske eiendomsfond – og så er syndikeringsselskapene der.

Union Eiendomskapital skrev i den seneste markedsrapporten til Storebrand Eiendomsfond   at syndikeringsaktørene fortsatt er den viktigste kjøpergruppen i det norske eiendomsmarkedet. Eiendomsselskapene, liv- og pensjonsselskapene og private investorer har imidlertid økt sin andel av kjøpene, ifølge Union.

Per Hjorth og Newsec har for øvrig formidlet elleve salg hittil i år for en drøy milliard kroner. Newsec holder på at de totale transaksjonsvolumene i 2010 havner på over 40 milliarder kroner

Newsec-analytiker Gro Anette Byberg uttalte til NEnyheter før den store Bulk-transaksjonen i forrige uke, at de har hevet estimatene for transaksjonsvolumene i 2010 til godt over 40 milliarder. Salget av Sektor Gruppen til Niam og Norwegian Propertys salg av hotellkjeden Norgani til Pandox bidrar alene med rundt 13 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS