Halvering for Reitan Eiendom

Reitan Eiendom økte omsetningen fra 2008 til 2009, men driftsresultatet ble halvert.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Reitangruppen offentliggjorde 2009-tallene mandag. De viser at datterselskapet Reitan Eiendom hadde driftsinntekter i 2009 på 405 millioner kroner, opp fra 382 millioner i 2008.

Driftsresultatet (EBITDA) falt imidlertid fra 655 millioner kroner til 346 millioner, og resultatet fra 632 millioner kroner til 317 millioner. Reitan Eiendom er likevel godt fornøyd med 2009-tallene og mener de er en vesentlig bidragsyter til Reitangruppens resultater.

Eiendomsselskapet gjør et poeng av at selv om eiendomsbransjen generelt merket en nedgang i 2009, har flere utviklingsprosjekter hatt en god verdiutvikling, og det veier opp for noen nedskrivninger.                                                              

– 2009 har bestått av normal drift, solid prosjektutvikling og få salgstransaksjoner. Bygging av nytt forretningsbygg i Trondheim sentrum og deltakelsen vår i byggingen av det nye storhotellet i Trondheim, er to av de store spennende prosjektene, sier Ingolv Høyland, administrerende direktør i Reitan Eiendom i en pressemelding.

Reitan Eiendom har som mål å bidra til økt omsetning for Rema 1000 og Reitangruppens øvrige handelskonsepter. Dette skjer gjennom seks større regionale eiendomsselskaper, der Reitan Eiendom AS har varierende eierandeler.

Reitan Eiendom var i 2006 med på å etablere selskapet Nordiske Handelsparker AS. Dette selskapet skal utvikle handelsparker, hvor Rema er blant de sentrale leietakerne.

I tillegg har Reitan Eiendom eierinteresser i andre eiendomsvirksomheter, blant annet Amfi Eiendom ASA.

Eiendomsvirksomheten til Reitan Eiendom i Trondheim sentrum skjer gjennom underkonsernet E. C. Dahls Eiendom, som ble etablert i 1986. E. C. Dahls Eiendom AS eier helt eller delvis ca. 50 eiendommer i Trondheim sentrum. Selskapet er et ledende eiendomsselskap i Trondheim sentrum, der strategien er å være en langsiktig eiendomsaktør. Blant de største leietakere til selskapet er Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST), Folkeuniversitetet, Fokus Bank, Norges Kreative Fagskole, Sonans, SATS, IF, Posten og Fagforbundet Sør-Trøndelag.

Powered by Labrador CMS