BRYGGA: Prosjektet som nå spretter opp på bryggekanten skal få oppunder 700 boliger.
BRYGGA: Prosjektet som nå spretter opp på bryggekanten skal få oppunder 700 boliger.

Ytterligere to blokker i vannkanten

Utviklingen av det lille tettstedet ved Oslofjorden er i full gang, nå er det tid for nok et trinn.

Publisert

Den nesten 50 mål store strandeiendommen var i mange år hjemmet til Norsk Spesialolje (NSO) og landets største behandlingsanlegg for spillolje. I vår tid er tettstedet Kambo seks kilometer nord for Moss bysentrum i ferd med å bli en ny bydel som kommer til å inneholde rundt 1.500 boliger. Dette er mellom Oslofjorden og Kambo togstasjon 450 meter inn i landet.

NSO Eiendom har nå bedt kommunen om forhåndskonferanse med tanke på neste steg i utviklingen av prosjektet Sjøhagen Brygge. Det betyr ytterligere to blokker over en parkeringskjeller.

- Ett bygg i fire etasjer og ett bygg i fem etasjer, totalt 6.400 kvadratmeter på 2.100 kvadratmeter bebygd areal, går det frem av bestillingen.

Nærmest utsolgt

Oslo-registrerte NSO Eiendom eies 50/50 av Torbjørn Skarbø og Bent Fredrik Langballe med familie. De begynte allerede for to år siden utbyggingen av Sjøhagen Brygge 1 der første byggetrinn teller 46 rekkehus og 52 blokkleiligheter. Totalentreprisen der lyder på rundt 300 millioner kroner.

- Rekkehusene er flyttet inn i, leilighetene blir ferdige i mai. Alle er solgt med unntak av tre enheter i hver av delprosjektene. Vi er svært godt fornøyde med responsen i markedet, sier megler Mats Måleng i Meglergaarden & Partners.

Han forteller at det er flest lokale kjøpere i leilighetene, mens rekkehusene har trukket folk fra det han kaller nordmarkedet, det vil si opp til Oslo-området.

- Særlig barnefamilier har bosatt seg i disse. Vi ser det er mange barselpermisjoner, så her er det tydeligvis vært god planlegging, ler han.

77.000 per meter

I disse dager er utviklerne i gang med trinn to som ligger ute for salg – 38 leiligheter i ei blokk som etter planen skal stå ferdig neste vår.

- Siden salgsstart i september har vi solgt 26 av dem, og der blir det flere innflyttere enn i den første blokka. Det er en ganske typisk utvikling i slike prosjekter, interessen sprer seg utover etter hvert som de blir bygd, påpeker han.

Boligene her koster fra 2,39 til 11,99 millioner kroner for 34 til 121 kvadratmeter.

- Gjennomsnittlig koster dette delprosjektet 77.000 per kvadratmeter. Det er ikke i toppsjiktet i byen, men likevel i den øvre delen, sier Måleng.

70 leiligheter

Det tredje trinnet det nå skal holdes forhåndskonferanse om, får 70 leiligheter. Legger vi til grunn 6.400 kvadratmeter som det står i bestillingen og dagens kvadratmeterpris, betyr det salg på tett oppunder en halv milliard kroner.

Måleng legger ikke dette trinnet ut i markedet før rammetillatelsen er på plass, men han regner med å starte salget i september.

- Med dagens verdenssituasjon er det vanskelig å spå, men hvis salget blir bra fra start kan vi nok få innflytting høsten 2024. Men interessen er konstant og jo mer utplukket det blir i hvert delprosjekt jo flere spørsmål får vi om neste bit, poengterer han.

Totalt skal NSO bygge opp mot 700 enheter på sin del av området. De tre første trinnene inneholder rundt 200. Flere andre utbyggere har også planer på Kambo, som Boklok, IKEA og Skanskas felles boligsatsing, med sine ca. 100 leiligheter.

I februar be det dessuten kjent at Fearnley Securitis har kjøpt ei 50 mål stor tomt på Kambo av Dyneas, gjennom prosjektselskapet Kambobukta Boligutvikling. 15 mål er regulert til boliger som kan gi prosjektet rundt 200 nye enheter.

Powered by Labrador CMS