PRØVER IGJEN SENERE: The We Company utsetter børsnoteringen, men vil forsøke igjen senere. Foto: Mitch Hutchinson/Shutterstock.com

WeWork utsetter børsnoteringen

Den seneste uken har vært et mareritt for WeWorks eierselskap We Company. Først mistet selskapet den karismatiske gründersjefen og nå må de gi opp børsnoteringen.

Publisert Sist oppdatert

Det meste har gått galt for WeWorks eier The We Company den seneste måneden. Etter en kapitalinnhenting i januar som priset selskapet til 47 milliarder dollar, lå alt til rette for en børsnotering med skyhøy verdsettelse. Men etter at børsnoteringene til både Lyft og Uber ble en fiasko, med kraftig kursfall etter noteringen, har investorene vist liten vilje til å prise The We Company høyt.

The We Company tapte 1,69 milliarder dollar på driften i fjor og 1,37 milliarder i årets første halvår. Samtidig som selskapet taper store beløp, var fremtidige minimums leieforpliktelser på utrolige 34 milliarder dollar ved utgangen av fjoråret, og det er enda høyere nå.

Les også: Tallene som skaper trøbbel for WeWork

Det er imidlertid ikke bare store tap som skremmer investorene fra The We Company. Selskapets karismatiske gründer og CEO Adam Neumann har fått kritikk for en nesten ikke-eksisterende corporate governance. Blant forhold som trekkes frem er at han eier en rekke eiendommer som leies ut til WeWork, han har lånt store beløp fra selskapet, han har ansatt sin kone til utdanningssatsingen WeGrow og han tok betalt 5,9 millioner dollar for varemerkene til We-familien i forbindelse med at WeWork ble rebranded til The We Company.

Mens selskapet jaktet på investorer til børsnoteringen, falt interessen og det ble snakket om at prisingen ikke ville komme over 20 milliarder dollar. For å forsøke å redde noteringen trakk Neumann seg som sjef, men heller ikke det hjalp.

– Vi har bestemt oss for å utsette vår børsnotering for å fokusere på vår kjernevirksomhet, da det fundamentale i selskapet fortsatt er sterkt. Vi har alle intensjoner om å drifte WeWork som et børsnotert selskap og ser frem mot å komme tilbake til aksjemarkedene i fremtiden, uttaler selskapets to nye CEOs, Artie Minson og Sebastian Gunningham i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS