BLIR NYTT: Det 20 år gamle kontorbygget blir nå rehabilitert.

Bruker 740 millioner kroner på Oslo Atrium

Watrium rehabiliterer og bygger om det 20 år gamle kontorbygget i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke har inngått kontrakt med Watrium om å rehabilitere kontorbygget Oslo Atrium i Bjørvika. Oppdraget er verdt om lag 740 millioner kroner før moms ifølge en pressemelding.

Kontorbygget som sto ferdig i Dronning Eufemias gate 6A for 20 år siden skal med dette bli betydelig oppgradert.

Totalt skal 36.000 kvadratmeter moderniseres, med spisesteder og andre tjenestetilbud på bakkenivå for å bidra til liv i bydelen. KPMG skal flytte inn i tre av etasjene, og på toppen kommer en nytt spektakulært bygg (UFO) og takterrasse.

– Dette er et bærekraftig prosjekt og den hittil største kontrakten for vår rehab-avdeling, sier avdelingsleder Rune Andersstuen i Veidekke Bygg Oslo.

Ved å rehabilitere dagens bygg reduseres visstnok klimagassutslippet med 70 prosent sammenlignet med å bygge tilsvarende nytt.

– Det er gjennomført en ombruks­kartlegging slik at en god del av bygget skal brukes på nytt, også i andre byggeprosjekter i Oslo. I tillegg til fjernvarme blir det nå et stort solcelleanleggS på taket. Ambisjonen vår at Oslo Atrium skal være et attraktivt samlingspunkt for publikum i Bjørvika, der bruken og atmosfæren kan endres og tilpasses gjennom døgnet, sier Oscar Wilhelmsen som er ansvarlig for Watriums eiendoms­investeringer.

Byggearbeidene har begynt, og planlagt overtakelse er i mars 2025.

Powered by Labrador CMS